PostNord: ”Pakettimäärät kasvoivat 9 prosenttia”

PostNord raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksen.

PostNord kertoo tänään nettoliikevaihdon vuoden kolmannella neljänneksellä laskeutuneen 9 340 miljoonaan Ruotsin kruunuun. Pakettimäärät kasvoivat 9 prosenttia kun B2C-segmentti jatkoi kasvuaan ja B2B-segmentti on elpynyt. Tässä on kuitenkin pieni notkahdus vertailukauden 11 prosenttiin. Liiketulos oli 323 miljoonaa Ruotsin kruunua, jossa on iso notkahdus vertailukauden 747 miljoonasta Ruotsin kruunusta. Liiketulos ennen satunnaiseriä oli 284 miljoonaa Ruotsin kruunua edellisvuoden 520 miljoonaan kruunuun verrattuna.

Kolmannella vuosineljänneksellä vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi kaikissa segmenteissä ja koko konsernissa 5 prosenttia. Samaan aikaan liikevoitto laski 323 (747) miljoonaan Ruotsin kruunuun ja tulos ennen satunnaiseriä oli 284 (520) miljoonaa Ruotsin kruunua, konsernijohtaja Annemarie Gardshol kommentoi raportissa ja jatkaa:

Ilmoitus

Pandemian vaikutus yhteiskuntaan alkaa pikkuhiljaa hälventyä. Tämä näkyy pakettiliiketoiminnan kasvun hidastumisena, kun rajoituksia aletaan lieventää. Neljänneksen tulokseen vaikuttivat myös Ruotsin toiminnan korkeammat kustannukset. Tämä johtui osittain siitä, että pakettitoiminnan tuotantokustannusten mukauttamista ei ehditty tehdä samaa tahtia kasvun hidastumisen kanssa. Samalla olemme nopeuttaneet IT-infrastruktuurimme ja palvelutarjontamme kehittämistä. Tulokseen vaikuttavat myös aloituskulut, joita on kertynyt Oslossa toteutettavasta tuotannon laajasta uudelleenjärjestelystä. Järjestelyn tarkoituksena on luoda edelleen kasvaville pakettimäärille riittävästi kapasiteettia.

Yhtiö on jatkanut vuosineljänneksen aikana omien pakettiautomaattien käyttöönottoa Pohjoismaissa. Suomessa PostNord aikoo tuoda Lähibokseja katukuvaan loppuvuoden aikana.

PostNordin nettoliikevaihto vuoden 2021 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana oli 29 850 (27 751) miljoonaa Ruotsin kruunua, +10 prosenttia kiinteänä valuuttana vertailukelpoisten yksiköiden osalta, yhtiö kirjoittaa tiedotteessa.