Postin uusi ennätys: 1,3 miljoonaa pakettia viime viikolla

"Kiivain pakettiviikko on vielä edessämme"

Ilmoitus

Verkkokaupan joulusesonki käynnistyi marraskuun lopussa Black Friday -ostospäivänä ja jatkui Cyber Mondayna. Näitä edelsi vielä Suomeenkin rantautunut marraskuun 11. päivän Singles’ Day. Postin ennätyksellinen pakettivolyymi kertoo siitä, että suomalaiset hyödynsivät niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten verkkokauppojen houkuttelevat sesonkitarjoukset.

- Postin kautta kulki viime viikolla lähes 1,3 miljoonaa pakettia. Se on koko Postin historian kovin pakettivolyymi viikossa. Viime vuoden ennätys, lähes 1,2 miljoonaa, tehtiin lähempänä joulua eli kiivain pakettiviikko on vielä edessämme, sanoo paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Turkka Kuusisto Postin tiedotteessa.

Postissa tehdään sesonkiaikoina töitä kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskukset pyörivät jopa seitsemänä päivänä viikossa joulusesongin loppuun saakka.

Varautunut ennätykselliseen sesonkiin

Posti on varautunut ennätykselliseen verkkokauppasesonkiin muun muassa tuplaamalla kuluttajien suosimien pakettiautomaattien määrän. Tuhannes automaatti asennettiin 12.11. Helsingin päärautatieasemalle. Pakettisesonkia vauhditetaan myös yli sadalla joulun ajan noutopisteellä. Posti toimittaa lähetyksiä noudettaviksi koko sesongin ajan myös viikonloppuisin.

Pakettien noutamisessa kannattaa hyödyntää Postin omien myymälöiden pidempiä aukioloaikoja, jolloin liikkeellä on vähemmän asiakkaita.  Jos lähetyksen varsinainen noutopiste täyttyy, toimitetaan lähetyksiä joustavasti muihin lähistön noutopisteisiin, jottei paketin kulku viivästy. Tässä palvelee tänä jouluna myös yli 100 joulun ajan väliaikaista noutopistettä.

Kaikki Postin palvelupisteet ja aukioloajat löytyvät osoitteesta posti.fi/kartta.

Paketit matkaan viimeistään 19.12.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen paketit ehtivät vielä perille jouluksi. Sen sijaan pientavaraa ei enää kannata tilata Aasiasta jouluksi, sillä kirjelähetysten toimitusajat esimerkiksi Kiinasta voivat olla useita viikkoja.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 19.12. maksamalla postimaksun etukäteen verkossa tai OmaPosti -sovelluksessa. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin. Posteista paketit tulee lähettää päivää aiemmin, viimeistään 18.12. Paketit Euroopan ulkopuolelle tulee lähettää viimeistään 7.12., Eurooppaan 14.12. ja lähistölle Ruotsiin tai Baltian maihin 17.12.

Ilmoitus