Postin Transval-yrityskauppa vietiin päätökseen

Ulkoistetun logistiikan markkina on reilut 6 miljardia euroa 

Ilmoitus

Posti Group Oyj on saanut päätökseen sisälogistiikkayhtiö Suomen Transval Group Oy:n oston. Posti ostaa koko Suomen Transval Groupin osakekannan MB Rahastoilta ja muilta yhtiönosakkeenomistajilta. Transvalin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 148 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 3 500 logistiikka-alan ammattilaista.
Kaupasta tiedotettiin syyskuussa 2018.

- Kauppa on askel logistiikkapalveluiden kasvustrategiassamme. Kaupan myötä Postista tulee logistiikan ulkoistusratkaisujen merkittävä toimija Suomessa. Yhdessä Transvalin kanssa tarjoamme markkinoiden laajimmat ja kattavimmat logistiikan ulkoistusratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvaan sisälogistiikkaan. Meillä on ollut jo useita vuosia kattava asiakassuhde Transvalin kanssa ja olemme oppineet arvostamaan Transvalin henkilöstön ja johdon arvomaailmaa ja menestyksellistä toimintatapaa asiakaslähtöisyydessä, ketteryydessä ja nopeudessa. Kauppa tuo hyötyä molempien yritysten asiakkaille, toteaa Postin Logistiikkaratkaisut liiketoiminnan johtaja Sari Helander tiedotteessa.

Ilmoitus

Valtava potentiaali

Transvalin toimitusjohtaja Risto Vilo on tyytyväinen, että yhtiö saa kasvaa yhdessä Postin kanssa.

- Näemme valtavan potentiaalin tässä kaupassa Postin kanssa. Transvalin nykyinen palvelukokonaisuus täydentyy Postin logistiikkapalveluilla, kuten varasto- ja lisäarvopalveluilla, kuljetuspalveluilla ja asiakkaan tarpeen mukaan esimerkiksi verkkokauppa- ja pakettipalveluilla. Tämä yrityskauppa tulee hyödyttämään myös työntekijöitämme, jotka ovat yrityksemme tärkein menestystekijä.

Kuluttaja- ja kilpailuviranomainen (KKV) hyväksyi yrityskaupan 17.1.2019 tietyin rajoituksin, jotka liittyvät Transvalin 3PL-asiakkaisiin.

Suomessa ulkoistetun logistiikan markkina on kooltaan arviolta reilut 6 miljardia euroa, ja ulkoistus kasvaa arviolta jopa 20 prosentin vuosivauhdilla. Sisälogistiikassa kasvava alue on teollisuuden tuotannon sisälogistiikka ja kaupan alalla tavaroiden hyllytys ja tuotteiden myyntikunnostus.