Posti siirtyi takaisin kevennettyyn perjantaijakeluun

”Kotitalous saa nykyisin vain 3,5 osoitteellista lähetystä viikossa.”

Posti kertoi viime viikolla siirtyvänsä jälleen kevennettyyn perjantaijakeluun kirjeiden, lehtien ja mainosten osalta. Toisin sanoen osa perjantaiksi aikataulutetuista lähetyksistä jaetaan jo torstaina. Aikaistettu jakelu on postin mukaan mahdollinen, koska perjantain pieni postimäärä voidaan lajitella jo aikaisemmin. Osa lähetyksistä jää silti vasta maanantaiksi.

Postin palvelupisteet ja asiakaspalvelu palvelevat normaalisti. Perjantaisin jaetaan niin ikään varhaisjakelun sanomalehdet, päivä- ja etäjakelun piirissä olevat sanomalehdet, plus-merkillä varustetut kirjeet ja kortit, pikakirjeet sekä paketit.

Ilmoitus

Postin kirjemäärästä 60 prosenttia on kadonnut 2000-luvulla, kun sähköinen viestintä on yleistynyt. Posti kertoo koronan vähentäneet kirjeiden määrää entisestään.

Kevennetty perjantaijakelu on jo tuttua asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Siirryimme kevennettyyn perjantaijakeluun viime kesänä koronapandemian vähentäessä postimäärää. On hyvä muistaa, että Posti toimii täysin ilman julkista tukea. Postinjakelun rytmittäminen postimäärien mukaan on yksi keino, jolla pyrimme pitämään toimintamme kannattavana. Näin pystymme pitämään huolta kansalaisten ja yritysten postipalvelujen jatkuvuudesta kaikkina aikoina, tuotantojohtaja Sami Reponen Postista taustoittaa tiedotteessa.