Posti ostaa ruotsalaisen logistiikkayhtiön – ”vahvistaa kapasiteettiä entisestään”

Koko osakekanta siirtyy Postin omistukseen.

Posti investoi ruotsalaiseen logistiikkayhtiö Veddestagruppeniin ja värvää omistukseensa yhtiön koko osakekannan. Posti Group kertoo asiasta tiedotteessa.

Uusi yhtiö liitetään kaupan hyväksynnän jälkeen Postin ruotsalaiseen tytäryhtiöön, Aditro Logisticsiin.

Ilmoitus

Veddestagruppen työllistää noin 300 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 187 miljoonaa kruunua (18 miljoonaa euroa).

Hankinta on täysin linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa ja vahvistaa Aditro Logisticsin asemaa johtavana logistiikkatoimijana verkkokaupassa ja B2B-alueella. Näemme vahvoja synenergioita Aditro Logisticsin ja Veddestagruppenin välillä, kiitos samanlaisten liiketoimintamallien, mikä tulee johtamaan muun muassa joustavuuteen ja skaalautuvuuteen Tukholman ja Mälarinlaakson alueella Keski-Ruotsissa. Olemme jo naapureita Arlandastadissa, joten yhdistetyllä tuotannolla lisäämme kapasiteettiamme ja laajennamme arvopalveluiden valikoimaa, Aditro Logisticsin toimitusjohtaja Per Zandén sanoo vapaasti suomennettuna.

Myös Veddestagruppenissa ollaan hyvillä mielin ja he odottavat, että uusi omistaja lähtee viemään 30-vuotista toimintaa eteenpäin.

Aditro Logisticsin maantieteellinen voima, innovaatiovoima, kokemus ja vahva pääomistaja Posti Group saa meidät yhdessä tarjoamaan koko joukon toinen toistaan täydentäviä palveluita, Veddestagruppenin puheenjohtaja ja sen omistavan PEQ:n toimitusjohtaja Greger Ericsson kuvailee.

Tuore hankinta vahvistaa Posti Groupin kasvustrategiaa.

Aditro Logisticsilla on tärkeä rooli tavoittaa meidän strategiset tavoitteemme kasvamalla pakettikaupoissa ja logistiikassa Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Aditro Logistics on pioneeri logistiikassa ja siihen liittyvissä palveluissa Ruotsissa ja Veddestagruppenin kanssa voimme lisätä ja vahvistaa kapasiteettiamme entisestään palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin. Opimme heiltä paljon konsernissa, Posti Groupin toimitus- ja konsernijohtaja Turkka Kuusisto sanoo.

Kauppa saadaan satamaan odotusten mukaan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana. Partnerit eivät paljasta sen hintaa. 

Ilmoitus