Posti: ”Loppuvuoden verkkokauppasesongista tulossa vilkas”

”Vilkkaimpana viikkona arviolta jopa kaksi miljoonaa pakettia”.

Posti uskoo, että loppuvuodeksi on odotettavissa kaikkien aikojen sesonki verkkokaupan osalta.

Arviomme mukaan toimitamme loppuvuoden vilkkaimpana viikkona jopa kaksi miljoonaa pakettia. Meille on sesongin aikana kaikkein tärkeintä, että saamme jokaisen paketin turvallisesti ja nopeasti perille, Postin liiketoimintajohtaja Tommi Kässi kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Posti on rakentanut palvelupisteverkostoa koko vuoden ajan ja avannut uusia automaatteja 5-10 kappaleen viikkovauhtia. Automaatteja on tällä hetkellä 400 enemmän kuin vuosi sitten.

Näiden lisäksi Posti on avannut 100 uutta noutopistettä. Logistiikkajätti varautuu sesonkiin ottamalla käyttöön niin lisää hyllytilaa kuin avaamalla pop up-pisteitä. 

Postilla on yhteensä lähemmäs 3300 palvelupistettä.

Suomalaisille mieluisin tapa paketin hakemiseen on automaatti, Postin Kantar TNS:llä tekemän tutkimuksen mukaan.

 

Näin varmistat sujuvammat pakettitoimitukset – Postin viisi vinkkiä

  • Varmista, että toimituksen tiedot ovat oikein. Valitse verkkokaupassa haluamasi toimitustapa ja -paikka (esimerkiksi kotiinkuljetus, automaatti tai posti). Täytä toimitusta varten huolellisesti vastaanottajan nimi, osoite, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Oikeat tiedot sujuvoittavat myös mahdollista tullausta. Jos puhelinnumero ei ole tiedossa, saat paperisen saapumisilmoituksen, jonka tulo kestää kauemmin.
  • Lataa OmaPosti-sovellus. Voit seurata lähetyksen saapumista kätevimmin OmaPosti-sovelluksessa. Saat sovellukseen ilmoituksen heti, kun lähetys on haettavissa. Voit myös lähettää tai palauttaa paketin sovelluksen kautta.
  • Ole ajoissa liikkeellä. Suosituimmat tuotteet saattavat loppua verkkokaupoista, kun kysyntä on suurta. Huomaa, että kansainvälisten merikuljetusten haasteet vaikuttavat myös joidenkin tuotteiden saatavuuteen. Varaudu maksamaan EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista arvonlisävero ja muista myös tullaus. Lähettäessäsi ulkomaille, tarkista viimeiset lähetyspäivät Postin verkkosivuilta.
  • Hae paketti niin pian kuin mahdollista. Näin vapautat tilaa myös seuraaville paketeille. Automaatteja täytetään sesongin ajan useita kertoja päivässä. 
  • Vältä ruuhka-aikoja palvelupisteissä. Paketteja haetaan eniten kello 16–18 välillä. Vältä ruuhka-aikaa, mikäli se on mahdollista. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voit tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta. (Lähde: Posti)