Pandemiaongelma: Amazon lanseeraa askarteluprojekteja laatikkotulvalle

Kissatalo ja robottiasu.

Verkkokauppajätti Amazon tunnetaan siitä, että he tekevät paljon töitä verkkokauppalaatikkojensa, joissa tilaukset lähetetään, kanssa. Heillä on muun muassa ”frustration-free packaging”, mikä tekee laatikkojen avaamisen helpoksi asiakkaille.

Aivan kuten useimmat verkkokauppiaat he tekevät myös töitä vähentääkseen materiaalia, mikä käytetään paketointiin – tämä ympäristön vuoksi, mutta myös siksi, että vähemmän materiaalia on taloudellisempi vaihtoehto.

Ilmoitus

Insinööritiimimme on laskenut kuinka paljon materiaalia voimme poistaa paperilaatikoista ja samalla saada tilaukset vahingoittumattomina perille. Kun pakkauksemme käyttävät vähemmän materiaalia, painaa vähemmän ja on oikean kokoisia suojaamaan asiakkaiden tilauksia, voimme pakata enemmän tilauksia jokaiseen toimitukseen, minkä tuloksena on vähemmän matkoja ja vähemmän polttoaineen käyttöä – mikä minimoi hiilidioksipäästöjämme, Amazon kirjoittaa blogissa.

Mammuttimaisesta työstä huolimatta pakkauksien vähentämisessä Amazon on silti huomannut, että monilla on nyt valtavat määrät Amazon-laatikkoja, pandemian jäljiltä. He ovat siksi luoneet askarteluprojekteja, joissa on askel askeleelta -ohjeet eri asioista, miten tyhjillä laatikoilla rakennellaan.

Siis siinä tapauksessa, ettei jaksa viedä laatikkoja keräykseen tai ettei niille ole jotain muuta käyttöä.

Amazon tarjoaa muun muassa ohjeet kissatalon, laatikkoauton ja robottiasun rakentamiseen. Verkkokauppias kertoo samalla ympäristötavoitteistaan.

Verkkokauppiaan toiveena on olla kokonaan ilmastoneutraali vuoteen 2040 mennessä.