Osavuosikatsaus: Verkkokauppa.com teki kaikkien aikojen parhaan tuloksen toisella neljänneksellä

Liikevaihto nousi 130,5 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa.

Verkkokauppa.com kertoo tänään vuoden toisen neljäksen tuloksen, mikä oli samalla historian paras toinen neljännes. Yhtiön liikevaihto ponkaisi 130,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 123,1 miljoonaan euroon verrattuna.

Myyntikate oli 22,4 miljoonaa euroa edellisvuoden 21,4 miljoonaan euroon verrattuna. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 5,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 4,4 miljoonasta eurosta.

Ilmoitus

Myynnin siirtyminen verkkoon siivitti kasvua ja pystyimme vastaamaan kuluttajien sesonkituotteiden kysyntään laajalla tuotevalikoimalla. Verkkokauppa.comin online-myynti, ilman vientiä, kasvoi huhti–kesäkuussa 15,1 prosenttia vertailukaudesta, ja sen osuus kokonaismyynnistä oli 61 prosenttia, toimitusjohtaja Panu Porkka kirjoittaa raportissa.

Kasvua tuli monilta eri osa-alueilta, yhtiön toimitusjohtaja kirjoittaa, ja yksi strategisista painopistealueista oli B2B-myynti, joka kasvoi toisella neljänneksellä 38,4 prosenttia. Erityisen kysyttyjä olivat tietokoneet ja kamerat sekä urheiluvälineet, koti- ja valaistuskategoriat.

Jatkamme toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä keskittyen strategian mukaisesti tehokkaiden tilaus- ja toimitusprosessien sekä erinomaisen asiakaskokemuksen kehittämiseen. Kesän aikana käynnistetty investointi Jätkäsaaren logistiikka-automaatioon varastojen kapasiteetin ja kustannustehokkuuden kasvattamiseksi on edennyt suunnitellusti. Investoinnin ensimmäinen vaihe eli täysin automatisoidun pienartikkelivaraston, AutoStoren®, rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja varaston tekninen suunnittelu sekä tilan valmistelutyöt ovat käynnissä. Valmistuessaan alkuvuodesta 2022 uusi varasto mahdollistaa entistäkin nopeammat toimitukset ja paremman tuotteiden saatavuuden merkittävästi tehokkaammalla varastotilan hyödyntämisellä, Panu Porkka kirjoittaa.

Yhtiö ennakoi vuoden 2021 liikevaihdon laskeutuvan 570-620 miljoonan euron välille ja vertailukelpoisen liiketuloksen 20-26 miljoonaan euroon.