Nyt myös autokauppa siirtyy verkkoon – tilaa kotiinkuljetuksella

Autoni.fi markkinapaikka avasi sivustonsa viime viikolla – palvelee ensi alkuun yritysasiakkaita.

Tarvitset firmaan uuden auton? Nyt sen voi tehdä nopeasti verkossa ja voit tilata parilla klikkauksella, sanotaanko vaikka kätevän Renault Trafikin leasingsopimuksella - ja onlinetilaus kun on, voit saada sen vaivattomasti perille asti tuotuna.

Myöhemmin palvelun on tarkoitus avata myös yksityisasiakkaille ja mukaan otetaan pian myös käytetyt menopelit.

Ilmoitus

Andreas Ögård on perustanut verkkokaupan Meritta Bra, joka myy naisten merkkialusvaatteita. Tänä päivänä se kasvaa kovaa vauhtia pohjoismaisilla markkinoilla. Yhtiö avasi hänen silmänsä onlinemyynnin mahdollisuuksiin.

Kauppa muuttuu kovaa vauhtia. Meritta Bra opetti, että kaupassa kasvu on verkkokaupassa, Ögård sanoo ja jatkaa:

Kysyin yhtenä päivänä itseltäni, mitä muuta voisin myydä verkossa ja mikä on vielä sellainen ala, jossa verkkokauppa ei ole vielä suuremmin lyönyt läpi?

Nyt jo melko kauan aikaa sitten, vuonna 2007, hän oli mukana perustamassa Secto Automotive autoleasing-yhtiötä. Sen idea oli yksinkertaistuttana tarjota pk-sektorin leasingautoja. Andreas Ögård sanoo, että Secto haastoi aikoinaan kaikki leasingtoiminnassa mukana olleet vakiintuneet toimijat.

Kun yhdistin kokemukseni Sectosta ja Meritta Brasta ja lisäsin siihen osaamiseni verkkokaupasta, syntyi autoni.fi, hän kertoo.

Autoni.fi on siis Ögårdin tuorein verkkokauppa, joka avasi sivustonsa yritysasiakkaille viime viikolla.

Heti alusta oli selvää: Palvelun on oltava sellainen, että asiakas on aina keskiössä. Siksi halusimme tehdä verkkokaupan, jossa on helppo ja turvallista asioida. Auton hankkiminen pitää olla yhtä helppoa ja turvallista, kuin kaikki muukin verkko-ostaminen tänä päivänä. Auto on kulutushyödyke, joka on monelle elintärkeä joka päivä. Autoni.fi alusta luo edellytykset muuttaa käsitystä kuinka hankitaan auto. Kuukausimaksullisuus on helppo ja todella ennakoiva tapa huolehtia yrityksen kassavirrasta, hän selvittää.

 

Ilmoitus

Pian myös yksityisasiakkaille

Tällä hetkellä palvelu on toiminnassa vain yritysasiakkaille. Myöhemmin he aikovat laajentaa myös yksityisasiakkaiden piiriin.

Emme vielä osaa sanoa milloin aloitetaan yksityishenkilöille myynti. Toivomme, että mahdollisimman nopeasti. Etsimme rahoituskumppania, joka on valmis tähän uuteen avaukseen meidän kanssamme.

Sen sijaan hän lupaa muita asioita varmuudella vielä tämän vuoden aikana.

Autoni.fi on alusta, joka kykenee myös käytettyjen autojen verkkomyyntiin. Tulemme avaamaan alustaan ominaisuuksia, jotka mahdollistavat käytettyjen autojen kaupan, hän paljastaa.

Ögård sanoo, että asiasta kerrotaan lisää sitten, kun se on ajankohtainen.

 

Autojen markkinapaikka

Autoni.fi on siis autojen markkinapaikka ja toteutuksessa mukana ovat olleet Suomen johtavat autotalot sekä rahoituspuolelta Santander Consumer Finance.

Asiakkaiden ja markkinoiden tarpeiden mukaan sovellamme erilaisia konfiguraatioita. Strategiaamme kuuluu kansainvälistyminen, Andreas Ögård, joka on yhtiön hallituksen puheenjohtaja, sanoo.

Sivusto avautui vasta viime viikolla, mutta hänen mukaansa vastaanotto on ollut positiviinen.

Moni on todella innoissaan. Ekat kyselyt uusille markkinoille on jo tullut.

Mitä alusta tulee tarkoittamaan koko autoalalle ja kaupankäynnille, aika näyttää. Kuitenkin, verkkokauppa alana kasvaa voimakkaasti, miksi ei myös autoalalla.

 

Miten auto sitten toimitetaan, kun se ostetaan verkossa? Saako sen kotiinkuljetuksena, kuten onlineostot konsanaan?

Asiakas voi joko noutaa autonsa autoliikkeestä tai saada autonsa toimitettuna kotiin. Yhteistyökumppanimme on sitoutunut myös kotitoimituksiin ympäri koko Suomen.

 

Kerro vielä lisää leasingistä?

Autot ovat kalliita, mutta leasing on hyvä tapa kohtuullistaa hinta suhteuteutettuna käyttöön. Kuukausimaksulliset palvelut ovat tulleet jäädäkseen. Kun esimerkiksi katsotaan musiikkiteollisuutta. Aikoinan piti aina ostaa levy, nyt ostetaan käyttöoikeus ja kuukausimaksulla. Samalla tavalla haluamme autoni.fi:ssä myös ajatella autoilua.  Leasingissä et omista autoa, mutta tiedät mitä auton käyttö maksaa joka kuukausi. Muissa Pohjoismaissa yksityisleasing on lyönyt muutamassa vuodessa itseään voimaakkasti läpi. Voidaan sanoa, että se on uusi normaali, Andreas Ögård sanoo.