Nuuskaa kansalle – Snusbolaget haluaa uusille markkinoille

Ruotsalaisyritys myy nuuska verkkokaupassa.

Ilmoitus

Nuuskan myynti Suomessa kiellettiin samalla kun maamme liittyi Euroopan Unioniin. Siihen ei kuitenkin loppunut nuuskan käyttö. Päinvastoin - nuuska on edelleen varsinkin palloilulajien harrastajien kesken erittäin suosittu, ja kauppa käy.

Siitä ei tosin hyödy Suomi verotuksen muodossa, vaan etenkin Ruotsi, jossa nuuskaa saa edelleen myydä poikkeusluvalla, ja sehän passaa myös suomalaisille, jotka vuosittain tuovat kotimaahansa lukemattomia määriä purkkeja, jota sitten myydän laittomasti eteenpäin tai otetaan omaan käyttöön.

Ilmoitus

Snusbolaget nousukiidossa

Ruotsalaisverkkokauppa Snusbolaget on viime vuosina huomannut, että nuuska maistui muillekin kuin ruotsalaisille, ja yrityksen liikevaihto ylitti viime vuonna 500 miljoonan kruunun. Tämä tarkoittaa yli 2 miljoonaa myytyä nuuskapurkkia per kuukausi.

Valtaosa asiakkaista tulevat Ruotsista, mutta laajentuminen Sveitsiin ja Norjaan on vauhdittanut yrityksen liikevaihdon kasvua. Seuraava valloitus on jo tiedossa.

- Olemme tutustuneet moneen eurooppalaiseen markkinaan, ja päättäneet siirtyä seuraavaksi Iso-Britanniaan. Aloitamme tämän vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, Snusbolagetin Gavin O'Dowd sanoo Ehandel.se:lle.

Kuvassa Snusbolagetin Janne Kalian, Johan Hansson, Jonas Kolehmainen, Anders Signell ja Gavin O'Dowd.