Hävikkiruokaan erikoistunut verkkokauppa Matsmart listasi tänään ne maakunnat, joissa ostetaan eniten hävikkiruokaa. Kaiken kaikkiaan suomalaiset asiakkaat ovat pelastaneet vuosien 2017 ja 2020 aikana lähemmäs kolme miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä.
Ruoan verkkokauppa on viimeistään nyt lyönyt toden teolla läpi, ja mikä hienointa, myös kestävä kuluttaminen kiinnostaa. Tästä kertoo se, että yhdessä asiakkaidemme ja tavarantoimittajiemme kanssa olemme voineet pelastaa jo melkein kolme miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä muutamassa vuodessa, Matsmartin Suomen maajohtaja Michaela Böckelman sanoo tiedotteessa.
Yhtiön mukaan eniten hävikkiruokaa netistä on vuosina 2017–2020 tilattu Uudenmaan (984 000 kg) jälkeen Varsinais-Suomessa (295 000 kg), Pirkanmaalla (282 000 kg) ja Pohjois-Pohjanmaalla (202 000 kg).
Matsmartin ruuat on alennettu 20-90 prosenttia, minkä ansiosta suomalaisten tekemät säästöt näillä ruuilla ovat 4,7 miljoonaa euroa.
Maakuntakohtaiset määrät (pelastettua hävikkiruokaa ja -juomaa Matsmartin kautta 2017–2020, suuruusjärjestyksessä):
maakunta | kg |
Uusimaa | 984 000 |
Varsinais-Suomi | 295 000 |
Pirkanmaa | 282 000 |
Pohjois-Pohjanmaa | 202 000 |
Pohjanmaa | 140 000 |
Keski-Suomi | 124 000 |
Pohjois-Savo | 124 000 |
Satakunta | 89 000 |
Kymenlaakso | 89 000 |
Päijät-Häme | 88 000 |
Häme | 85 000 |
Lappi | 82 000 |
Etelä-Pohjanmaa | 81 000 |
Etelä-Savo | 81 000 |
Pohjois-Karjala | 75 000 |
Etelä-Karjala | 51 000 |
Keski-Pohjanmaa | 43 000 |
Kainuu | 27 000 |
(Lista: Matsmart)