NA-KD joutuu turvautumaan lentorahtiin kovien hintojen takia

Yhtiöllä on nollatoleranssi - kansainvälinen kriisi pistää kapuloita rattaisiin.

Merikuljetusten hinnat ovat kivunneet pilviin ja tämän on ennakoitu johtavan tavarapulaan muun muassa verkkokaupassa. Monet ovat jo joutuneet vaihtamaan kuljetusvaihtoehtoja. Aamulla Ehandelin sisarsivusto kertoi esimerkiksi Partykingin lennättävän Halloween-asusteita tuottajilta Aasiasta varastoonsa.

Rahtikaaoksesta raportoi nyt myös muotialan toimija NA-KD, joka joutuu muun muassa konttipulan ja korkeiden hintojen takia turvautumaan lentorahtiin. Asiasta raportoi Ehandelin sisarsivusto.

Ilmoitus

NA-KD:lle on erittäin tärkeää pysyttäytyä nollatoleranssissa lentokuljetuksia kohtaan, koska sitä kautta pystymme vähentämään kokonaispäästöjämme. Lentojen määrä on suoraan yhteydessä tiettyihin lanseerauksiin, joissa meillä on ollut tietty lanseerauspäivä. Vuodelle 2021 meillä oli oikeastaan nollatoleranssi koskien lentorahtia, minkä takia jokainen yksittäinen lento on askel väärään suuntaan. Kuljetukset vuoden 2020 osalta oli 13 prosenttia päästöistämme ja ne vähät lennot, joita teimme, oli tästä iso osa, Anna Winde, NA-KD:n kestävyyspäällikkö sanoo.

Hän kuvailee maailmalla olevaa tilannetta ainutlaatuiseksi ja sanoo tilanteen vaikuttavan kaikkiin yrityksiin, jotka ovat jollain tavalla riippuvaisia kansainvälisistä kuljetuksista.