Myi kolmella miljardilla yhden neljänneksen aikana

Panostaa verkkokauppaan.

Kolmen kuukauden, vuoden kolmannen neljänneksen aikana, urheiluketju XXL:n kasvu on ollut 14 prosenttia ja liikevaihto rikkoi 2,8 miljardin Norjan kruunun rajan. Käyttökate (EBITDA) kasvoi 52 prosenttia ja summattiin 413 miljoonaan Norjan kruunuun.

Vertailukelpoinen myynti kasvoi 10 prosenttia ja sitä veti eteenpäin pääasiassa vahva kasvu Norjassa, jossa liikevaihto kasvoi 21 prosenttia ja oli 1,3 miljoonaa.

Ilmoitus

Kaikkiaan yhtiö löytyy viisiltä eri markkinoilta. Ruotsi on, XXL:n kotimaan markkinoiden jälkeen, kasvanut eniten. Liikevaihto siellä oli 827 miljoonaa Norjan kruunua ja kasvua oli 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden samaan ajanjaksoon.

Rajoitukset, joita Norjan viranomaiset ovat tehneet Covid-19 yhteydessä, mukaan lukien Norjan kansalaisten matkat Ruotsiin, vaikuttavat edelleen myymälöihin Ruotsissa. Nämä myymälät ovat lähellä Norjan rajaa ja ne ovat todella riippuvaisia norjalaisista asiakkaista. Näissä olemme kokeneet 70 prosentin myynnin vähenemisen, yhtiö kirjoittaa raportissa.

Itävallassa kasvu oli 11,7 prosenttia ja liikevaihto oli 138 miljoonaa. Suomessa pistettiin viimeinkin rikki 500-miljoonan raja ja liikevaihto oli kaikkiaan 506 miljoonaa Norjan kruunua neljänneksen aikana. Kasvua on miltei kolme prosenttia. Tanskassa myynti laski sen sijaan 35 prosenttia ja summattiin 6 miljoonaan.

Vuoden ensimmäisen ja toisen neljänneksen aikana XXL avasi yhden myymälän Norjassa, yhden Ruotsissa ja kaksi Itävallassa. Neljännen kvartaalin aikana yhtiö aikoo avata vielä kaksi myymälää lisää Itävallassa.

Linjassa olemassa olevan kasvustrategian kanssa XXL jatkaa investointeja uusiin ja olemassa oleviin myymälöihin, infrastruktuuriin ja verkkokauppa-alustaan. Kaikki menot koskien investointeja ovat odotusten mukaan noin 150-180 miljoonaa Norjan kruunua.

He laskevat avaavansa viisi uutta liikettä vuosittain, pääasiassa Itävallassa ja Ruotsissa. Yhtiö ilmoittaa myös, että he ovat päättäneet pienentää monien jo olemassa olevien yksiköiden tilaa.