MobilePay otetaan käyttöön kaikkiin S-ryhmän kauppoihin

MobilePayn käyttäjämäärä tuplaantunut.

S-ryhmän kaikissa päivittäistavarakaupan toimipaikoissa otetaan Mobiilimaksuratkaisu MobilePay käyttöön viimeistään maaliskuuhun 2019 mennessä. Jo ny mobiilimaksaminen onnistuu noin 60 kaupassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa mobiilimaksaminen onnistuu maksupäätteissä Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikalla.

Ilmoitus

Syksyn aikana S-ryhmän toimipaikoissa on aloitettu MobilePay-käyttöönotto, jossa edetään kauppa ja kassa kerrallaan. Käyttöönotto on hyvässä vauhdissa ja MobilePaylla voi maksaa jo noin 60 S-ryhmän päivittäistavarakaupassa. Listaan kuuluu Prismoja, S-marketteja, Saleja ja Alepoita jokaisen osuuskaupan alueelta.

- Kiinnostus mobiilimaksamiseen on kasvussa ja on hienoa, että voimme laajassa 1000 päivittäistavarakaupan verkostossamme mahdollistaa uuden modernin maksutavan asiakkaillemme. MobilePay on meille luonteva kumppani, koska sovellus toimii kaikilla älypuhelimilla ja kaikkien pankkien korteilla. Mobiilisti toimii nyt myös S-ryhmän Bonus, sanoo CFO Jari Annala SOK:lta tiedotteessa.

Sovellus muistaa palvelut

Asiakkaan täytyy kerran tunnistautua S-ryhmän asiakasomistajaksi MobilePay-sovelluksessa saadakseen  Bonusta. Sovellus muistaa tiedon asiakasomistajuudesta ja ostoksista kertyy Bonus riippumatta valitusta maksukortista. Tunnistautumisen jälkeen MobilePay-sovellus muistaa myös muut asiakasomistajan valitsemat palvelut, kuten sähköisen kuitin.

- Etsimme jatkuvasti uusia tapoja entisestään helpottaa ihmisten arkea. MobilePay sujuvoittaa asiointia kassoilla, kun maksuun riittää yksi pyyhkäisy, eikä S-Etukorttia tarvitse kaivaa erikseen esiin saadakseen Bonusta. Maksupäätteitämme päivitetään tukemaan BLE-tekniikkaa ja yhdessä MobilePayn kanssa tuomme nyt tämän ratkaisun ensimmäisinä Suomeen, kertoo Annala.

Maksutapahtumat kasvaneet 150 prosenttia

Asiointi nopeutuu, kun asiakas voi maksupäätteen ohi kävellessään avata MobilePay-sovelluksen, osoittaa puhelinta maksupäätettä kohti ja siirtyä pakkaamaan ostoksiaan. Kun kaikki ostokset on luettu, ei kassalle tarvitse palata vaan maksa-pyyhkäisy oman puhelimen näytöllä riittää.

- MobilePayn käyttäjämäärä on tänä vuonna lähes tuplaantunut vuoden alun määrään verrattuna ja tammi-lokakuussa tehdyt maksutapahtumat kasvaneet 150 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. S-ryhmän verkosto tuo mobiilimaksamisen ihmisten arkeen: perheen päivittäisiin ostoksiin. Vuosi 2019 tulee olemaan mobiilimaksamisen lopullinen läpimurto Suomessa, iloitsee MobilePay Finlandin toimitusjohtaja Anniina Heinonen.

Luopuu Siirto-palvelusta

MobilePay-sovellus keskustelee esimerkiksi sähköisten kuittien osalta sujuvasti S-mobiilin kanssa, joka uusiutuu alkuvuodesta 2019. S-mobiilin uudistuessa S-Pankki luopuu samalla Siirto-palvelusta. MobilePayn ollessa S-ryhmän valinta, myös S-Pankki keskittää mobiilimaksamisensa MobilePayhin.

- Tutkimme huolella mobiilimaksamisen eri vaihtoehtoja ja MobilePay osoittautui parhaaksi. Kahden rinnakkaisen järjestelmän ylläpito taas ei pidemmän päälle ole kannattava ratkaisu, joten olemme päättäneet luopua Siirto-palvelusta, kertoo toimitusjohtaja Pekka Ylihurula S-Pankista.

Ilmoitus

Sovellus toimii Android- ja iPhone-älypuhelimissa, kaikilla korteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa.