Miljardin dollarin pääomarahoituskierros kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi

Nousi nyt Euroopan arvokkaimmaksi fintech-yhtiöksi - prosentti kestävään kehitykseen.

Maksujätti Klarnan viimeisin rahoituskierros päättyi eilen ja yhtiö ilmoitti keränneensä miljardin dollarin pääomarahoituksen kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi. Kierrokseen liittyi sekä uusia että jo olemassaolevia sijoittajia.

Tämän jälkeen yhtiön arvo on 31 miljardia dollaria, mikä tekee siitä Euroopan arvokkaimman fintech-yrityksen ja maailmanlaajuisesti toiseksi arvokkaimman.

Ilmoitus

Klarna aikoo sijoittaa prosentin kerätystä pääomasta uuteen aloitteeseen, joka keskittyy ratkomaan oleellisia kestävän kehityksen haasteita kansainvälisesti.

Klarnassa ratkaisemme ongelmia - se on se sydän, mitä teemme sekä kuluttajille että vähittäiskauppiaille. Kuluttajat haluavat läpinäkyvien tuotteiden auttavan heitä pankkiasioissa, ostamaan ja maksamaan, mikä heijastaa heidän elämäntapaansa, ei vain vanhentuneita perinteisiä malleja. Jokainen meistä Klarnalla työskentelee edelleen kovasti tämän hyväksi, mutta meidän on myös aika keskittyä muutos-, häiriö- ja innovaatiokulttuurimme avulla käsittelemään suurempia, monimutkaisempia asioita. Uskon, että toimialallamme on vastuu auttaa jollakin tavalla ratkaisemaan globaalit kestävän kehityken kysymykset, ja toivon muiden liittyvän Klarnaan tavoitteessamme, yhtiön toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski sanoo vapaasti suomennettuna tiedotteessa.

Kestävän kehityksen aloite starttaa virallisesti World Earth Dayna 22. huhtikuuta.