Microsoft voi aloittaa miehittämättömät myymälät

Huhutaan ryhtyvän kisaan Amazon Go:n kanssa.

Amazonin miehittämätön myymäläkonsepti Amazon Go sai tuulta alleen viime talvena. Silloin kerrottiin verkkokaupan avanneen kyseisen myymälän Seattlessa Yhdysvalloissa.

Ilmoitus

Täysin miehittämätön myymälän ei pitänyt olla, vaan tarkoitus oli, että itse kassapalvelun voisi asiakas itse hoitaa ilman tarvetta henkilökunnalle.

Kassattomia myymälöitä tulollaan

Nyt näyttää siltä, että tietokoneyritys Microsoft on uutistoimisto Reutersin mukaan kehittämässä samanlaista konseptia.

Useammat lähteet ovat kertoneet Microsoftin esitelleen uutta tekniikkaa vähittäiskauppiaille ympäri maailman. Keskusteluita olisi käyty Walmartin kanssa mahdollisesta yhteistyöstä. Tavoitteena on luoda konsepti ”kassattomille” myymälöille, eli samantyylistä konseptia kuin Amazonin jo kehittelemä.

Samalle viivalle kuin Go

Mahdollisissa tulevaisuuden myymälöissä käytettävästä tekniikasta ei tunnu olevan vielä tarkkaa tietoa. Microsoftin tekniikan on kuitenkin kerrottu ”auttavan jälleenmyyjiä pysymään samalla viivalla Amazon Go:n kanssa”, joka tullee avaamaan uusia myymälöitä myös Chicagoon ja San Franciscoon.

- Tämä on tulevaisuutta, että kuitataan ulos mukavuuksia ja ruokakauppoja, kertoo Gene Munster, Loup Venturesin tutkimusjohtaja Minneapolisissa, Reutersille.