Matsmart pelasti ruotsalaisyrityksen spagettikaaokselta

Suomessa ja Ruotsissa toimiva verkkomyymälä Matsmart pelasti ruotsalaisen spagettivalmistajan Kungsörnin, kun pastapaketeista puuttuivat painatukset.

Vuonna 2012 perustettu Matsmart ostaa elintarvikkeita, joita ei eri syistä muuten voisi myydä esimerkiksi lyhyen parasta ennen-päivämäärän, ylituotannon tai pakkauksen vaihdon vuoksi. Yritys myy tuotteet alennettuun hintaan verkkomyymälässään.

Ilmoitus

Tuotantovirheen vuoksi sadoista Kungsörnin spagettipakkauksista puuttuivat painatukset. Matsmart pelasti tuhansia kiloja pastapakkauksia, jotka olisivat muutoin joutuneet kaatopaikalle.

- Tämä osoittaa, että ruuan heittämiseltä voi välttyä, jos ajattelee uudella tavalla. Puhtaasti liikeidean kannalta tässä on myös etuja, koska Kungsörnen saa mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita, Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson sanoo lehdistötiedotteessa.

Pakkausvirheestä huolimatta myös Kungsörnen on tyytyväinen ratkaisuun.

- Spagetti voitiin pelastaa kiitos yhteistyön Matsmartin kanssa. Tämä on kestävää yhteistyötä, minkä ansiosta kuluttaja voi sitä paitsi löytää spagettia tavallista halvemmalla hinnalla, Kungsörnen Brand & Portfolio Manager Jenny Huber sanoo.

Nyt durumvehnästä ja valkoisista pavuista valmistettu virheetön spagetti odottaa kattilaan pääsyä Matsmartin verkkoliikkeessä ja virheelliset pakkaukset on varustettu etiketeillä.

 

Matsmart jatkaa kasvuaan

Jokin aikaa sitten Matsmart lopetti Norjan markkinoilla muun muassa korkeiden tullimaksujen vuoksi. Suomen ja Ruotsin markkinoilla verkkomyymälää pitävä liike jatkaa kuitenkin kasvuaan ja houkuttelee jatkuvasti uusia asiakkaita.

- Matsmartin visiona on maailma ilman ruuan poisheittämistä. Asiakkaamme tekevät uroteon ympäristölle, minkä lisäksi lompakkoon jää enemmän rahaa, yrityksen toimitusjohtaja Karl Andersson toteaa.

Ilmoitus