Matsmart listasi parhaat juhannusvinkkinsä

Hävikkiruokaan erikoistunut Matsmart listasi viisi juhannusvinkkiä järkevään ruokailuun.

Useina juhlapyhinä ruokaa jää tähteeksi ja seuraavana päivänä sitä ei enää haluta syödä. Ruokahävikki on iso ympäristöongelma ja kuluttajalle kallis tapa. Hävikkiruokaa verkossa myyvä Matsmart listasi juhlapyhän alla viisi kätevää tapaa vähentää ruuan hävikkia ja mukana on myös yksi bonusvinkki.

Ruokahävikin pienentäminen myös juhannuksena on järkevää niin ympäristölle kuin lompakollekin. Lisäksi etukäteissuunnittelu on tänä juhannuksena entistä tärkeämpää, jotta kaikilla on turvallinen olo ruokaillessa isommalla porukalla, Michaela Böckelman Matsmartista kertoo.

Ilmoitus

 

5 vinkkiä, joilla vähennät ruokahävikkiä ja ruokailet muut huomioiden juhannuksena:

  1. Valitkaa jokaisella ruokailulle oma annosvastaava. Nimetty henkilö annostelee jokaisen lautaselle ruoat. Alkuun on hyvä annostella sellainen määrä, jonka varmasti jaksaa syödä. Tämä on paitsi hygieenistä, myös vähentää hävikkiä.
  2. Leivo ylijääneistä perunoista, perunamuusista tai puuronjämistä rieskoja aamupalaksi juhannusbrunssille. Tuore rieska käy aina kaupaksi.
  3. Kasvaako mökillä raparpereja? Hyödynnä raparperit ja valmista juhannukseen sopiva raparperimehu, ja valmista mehusta jääneestä massasta hilloke. Toimii täydellisesti vaikkapa lettukestien lisukkeena. Tsekkaa resepti täältä.
  4. Tee sunnuntailounaaksi tacoja tai tortilloja juhannuksen ylijäämistä. Hyödynnä esimerkiksi loput kurkut, salaatit ja kastikkeet.
  5. Käsidesipullo jokaiselle. Paras tuliainen mökille on jokaiselle oma käsidesipullo. Muista myös tehdä nimilaput pullon kylkeen vaikka maalarinteipistä.

+ Bonusvinkki saunahetkeen:

  • Käytetyt kahvinpurut ja kookosöljy: hävikkikuorintavoide on valmis. Levitä saunassa ja rentoudu laiturin nokassa.