Marika Auramo nimitettiin SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian toimitusjohtajaksi

Ensimmäinen suomalainen SAP:n johdossa.

Ilmoitus

Liiketoimintaratkaisujen toimittaja SAP on nimittänyt Marika Auramon, 51, uudeksi Pohjoismaiden ja Baltian toimitusjohtajakseen. Auramo on ensimmäinen suomalainen tässä asemassa SAP:lla.

- Koskaan ei ole ollut niin hyvä aika kuin nyt johtaa SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian alueita. SAP asettaa uusia standardeja sille, miten liiketoiminta saadaan vauhtiin uusilla älykkäillä ratkaisuilla mahdollisimman nopeasti ja matalimmalla mahdollisella riskillä, Marika Auramo sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Auramo on viimeksi työskennellyt operatiivisena johtajana SAP:n Database and data management -yksikössä (Tietokanta ja tiedonhallinta) USA:ssa. Auramo seuraa tehtävässä Martin Schirmeriä, joka johti menestyksekkäästi SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian organisaatioita maaliskuusta 2016 lähtien. Schirmer palaa perheensä luo Etelä-Afrikkaan omasta toiveestaan.

Yli 20 vuoden kokemus johtotehtävistä

It-toimialan ja SAP:n lisäksi Marika Auramo tuntee hyvin Pohjoismaiden ja Baltian alueet. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus strategisissa johtotehtävissä sekä ratkaisu- ja teknologiamyynnin johdossa.

Myöhemmin Suomen maajohtajana hän auttoi yrityksiä valmistautumaan digitaaliseen aikakauteen. SAP:n Pohjoismaiden innovointijohtajana (myynti) ja myöhemmin EMEA-alueen Tietokanta ja analytiikka -yksikön johtajana hän puhui innokkaasti datan ja analytiikan puolesta uutena vahvana kilpailutekijänä yrityksille. Nyt Auramo palaa pohjolaan viimeisimmästä globaalista positiostaan operatiivisena johtajana USA:ssa.

- Aloitan innolla työssä, jossa voin muovata uusia kokemuksia SAP:n asiakkaille ja kumppaneille, mutta myös omistautuneille työntekijöillemme. Tämä on ilman muuta prioriteettini numero yksi: varmistaa, että erikokoiset ja eri toimialoja edustavat yritykset saavat meiltä parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen – lähtien digitaalisen strategian kehittämisestä arvon tuottamiseen ihmisille ja liiketoiminnalle, Auramo toteea mediatiedotteessa.

Auramo luo SAP:n strategialle suunnan yhdessä alueen lähes 800 työntekijän kanssa ja auttaa yrityksiä muuntumaan älykkäiksi.