Maailman ensimmäinen itseohjautuva kirje- ja pakettirobotti otetaan käyttöön Norjassa

Korvaa postilaatikon.

Norjan Postilla on tavoitteena ottaa käyttöön robotti, jollaista ei muualla ole. Kyseessä on itseohjautuva kirje- ja pakettirobotti, joka tietyillä alueilla korvaisi perinteiset postilaatikot.

Ilmoitus

Ajatuksena on, että vastaanottaja saa tiedon siitä, että robotti on tulossa kirjeen tai paketin kanssa, jolloin asiakas voi valita kahden vaihtoehdon välillä. Joko mennä ulos kadulle vastaanottamaan lähetys heti tai sitten sopia tietyn ajan, jolloin pakettirobotti tuo lähetyksen. Iltaisin pakettirobotti palaa kuormausalueelle, jossa se täytetään seuraavan päivän lähetyksillä.

- Uskomme vahvasti itseohjautuvaan tulevaisuuteen ja meille logistiikkatoimijana löytyy tuottavia käyttöalueita sekä pitkällä että lyhyellä tähtäimellä, kertoo Norjan Postin konserninjohtaja Tone Wille tiedotteessa.

Norjalainen logistiikkatoimittaja toteaa olevansa riippuvainen yritykselle kulkuneuvoja valmistavien yritysten tekniikkakehityksestä. Mutta on myös mahdollista, että Posti itse kehittää asioita, kuten nyt on kyseessä.

Robotti kehitetään Buddy Mobilityn kanssa, joka on useamman norjalaisen yrityksen kokonaisuus jossa kehitetään autonomisen teknologian uusia ratkaisuja.

Voi levitä kansainvälisesti

Osapuolet ovat tehneet yhteistyösopimuksen ja kehittäneet robotin prototyypin. Vielä on epäselvää koska robotti otetaan käyttöön, mutta Buddy Mobilityn kehitysjohtaja Per Ivar Selvaag on hyvin optimistinen.

- Uskomme, että autonomisessa tekniikassa on suurta potentiaalia ja on hyvin jännittävää, että niin suuri toimija kuin Posti osallistuu kehitykseen ja ottaa käyttöönsä tällaisia ratkaisuja. Tämä voi aukaista ovet kansainväliseen osallistumiseen, sillä kirje- ja pakettikuljetuksilla on monia samankaltaisuuksia ympäri maailman, Selvaag toteaa.

Posti on laskenut, että robotti voi hoitaa jopa sadan talouden paketti- ja kirjetoimitukset. Robottien ajonopeus on ainoastaan kuusi kilometriä tunnissa, joten niiden ei koeta aiheuttavan vaaraa ympäristölle.

- Tämä myös lisää todennäköisyyttä saada robotit nopeammin käyttöön, Tone Wille huomauttaa.

Ilmoitus