Lonkero kelpaa kiinalaisille – myös vehnäolueena

Hartwall on myynyt Original Long Drink -lonkeronsa Kiinassa puolisen vuotta. Markkinoille saapui nopeasti myös ensimmäinen kopio, jonka sisältö on kuitenkin jotain aivan muuta kuin suomalaisille tuttu lonkero.

Ilmoitus

Suomalaisten suosikkijuoma, Hartwallin Original Long Drink tuli myyntiin Kiinassa viime huhtikuussa. Nyt kiinalaisille myydäään perinteistä lonkerotölkkiä muistuttavassa pakkauksessa jotain aivan muuta – vehnäolutta.

– Meille tulee aina välillä vastaan kopioita maailmalla – eniten suosituimmista vientituotteistamme, kuten juuri Original Long Drinkistä. Vaikka tuotemerkkien kopiointi on aina ikävää on se myös merkki siitä, että juomamme ovat tunnettuja ja haluttuja myös kotimaan ulkopuolella, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen sanoo Helsingin Sanomille.

Myydän Alibaban verkkokaupassa

paikallisessa Alibaban verkkokaupassa, jolla on satoja miljoonia käyttäjiä kuukaudessa. Myynnin kasvua tukemaan on avattu myös paikalliset sosiaalisen median kanavat.

Kalle Järvisen mukaan tuotemerkkienplagiointi on varsin tavallista juuri Kiinassa.

– Tämä tuote tuli tietoomme vain muutamia viikkoja Kiinaan lanseerauksemme jälkeen. Olemme olleet yhteydessä sen valmistajaan ja ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta kopio saadaan pois markkinoilta. Hartwall toki omistaa oikeudet Original Long Drink -brändiin ja -pakkauksiin, Järvinen muistuttaa Helsingin Uutisissa.