Logistiikkaongelmat toivat Adlibrikselle odotettua vähemmän kasvua

Uusi varasto toi helpotusta ongelmaan.

Viime vuoden loppupuolella Adlibriksellä oli huutava pula varastotiloista. Uudet tilat löytyivät ja nyt Adlibris-konsernilla on huomattavasti aikaisempaa suuremmat varastotilat.

Ilmoitus

Pitkään jatkuneella ahtaalla varastotilanteella on kuitenkin ollut kielteisiä vaikutuksia talouteen, kertoo Breakit.

Viime vuonna Adlibrisryhmällä oli kasvua 13 prosenttia, 175 000 miljoonasta eurosta vajaaseen 200 000 miljoonaan. Kasvu on kuitenkin huomattavasti alhaisempi kuin edellisvuonna, kun konserni kasvoi 21 prosenttia. Bonniersin konserniraportin mukaan tulos laski myös viime vuonna 4,7 miljoonasta eurosta 3,1 miljoonaan.

Todennäköisesti lasku johtuu logistiikkaongelmista joulumyynnin aikana.

- Emme ole täysin tyytyväisiä, mutta meillä oli heikko joulukuu, joka johtui logistiikkaongelmista, kertoo toimitusjohtaja Johan Kleberg.

Juhannuksesta kasvua 19 prosenttia

Uudet varastotilat ovat kuitenkin auttaneet yritystä eteenpäin.

- Saimme juhannuksena uudet tilat. Ne tulivat odotettua myöhemmin, mutta nyt tilat riittävät ainakin tälle vuodelle. Tähän mennessä myynti on kasvanut tänä vuonna 18-19 prosenttia, Kleberg jatkaa.

Amazonin tulo Ruotsiin lähestyy ja Klebergin mukaan tätä odotetaan Adlibriksellä.

- Amazon on erittäin inspiroiva ja rohkea yhtiö. Jos karkeasti sanotaan, niin he ovat tehneet verkkokaupasta mielenkiintoisen. He ovat suuri inspiraationlähde meille, mutta myös vahva kilpailija.

Ilmoitus

Samanaikaisesti Kleberg uskoo, että jos verkkokauppajätti aloittaa toimintansa Pohjoismaissa, ensimmäiset kärsijät ovat kivijalkakaupat.

- Ensisijainen vaikutus tullee olemaan kauppojen nopeutuva väheneminen. Samanaikaisesti se kiihdyttää verkkokauppakasvua, ja sitten nähdään ajan kanssa miten kasvu jakautuu eri toimijoiden välille.