Löfbergs on vastuullisin kahvipaahtimo

"Vastuullisuustyömme on huomioitu ja sitä arvostetaan".

Ilmoitus

Löfbergsin kahvipaahtimolle on myönnetty Garant Ekotähti 2019 - vastuullisuuspalkinto. Palkinnolla halutaan vauhdittaa vastuullisen elintarviketuotannon kehitystä. Palkinto jaettiin Tukholman Grand Hotelissa järjestetyssä Ekogaalan-tapahtumassa.

– Tosi hienolta tuntuu. Palkinto on osoitus siitä, että vastuullisuustyömme on huomioitu ja että sitä arvostetaan, mikä on meille todella tärkeää. Kahvialalla on paljon haasteita, jotka uhkaavat hyvän kahvin saatavuutta tulevaisuudessa. Tässä haluamme ja meidän pitääkin olla osa ratkaisua. Tärkeä askel sillä tiellä on saada yhä useammat valitsemaan sertifioitu kahvi, Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist sanoo lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

Palkinnon tarkoituksena on vauhdittaa ja tukea vastuullisen elintarviketuotannon kehitystä. Ehdokkuuden edellytyksenä on, että yritys on innovatiivisesti ja hyvällä bisnesvainulla kehittänyt yhden tai useampia arvoketjun osa-alueita ideasta aina kaupan hyllylle asti.

Tuomariston perusteluissa Löfbergs mainittiin perinteiseksi perheyritykseksi, joka on kehittänyt kahvikulttuuria yli sadan vuoden ajan. Ihmisten ja ympäristön kannalta vastuullisten tuotteiden kehittäminen on ollut yrityksen DNA:ssa alusta lähtien. Nykyään Löfbergs on yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Fairtrade-merkityn kahvin maahantuojista.