”Lanseraa Black Fridayn aikoihin”

Asiantuntijat ovat melko varmoja - jättiläinen lanseeraa syksyllä naapurimaassa.

Amazon saapuu vähintäänkin Ruotsiin. Verkkojätin tulosta Pohjoismaihin on spekuloitu jo jonkin aikaa ja kaiken puolesta puhuvat muun muassa vasta tehdyt rekrytoinnit. Äskettäin ruotsalainen Dagens Nyheter raportoi, että Amazon lanseeraa naapurimaassa syksyllä. Näin sanoo Emma Hernell, HUI Researchin varatoimitustjohtaja, jonka mukaan tiedot on vahvistettu, sekä lehden haastattelema konsultti Markus Varsikko.

Ehandelin sisarsivusto oli yhteydessä Emma Hernelliin.

Ilmoitus

Olemme melko varmoja asiasta, mutta emme voi kertoa näiden tietojen lähdettä. Mutta tästä puhutaan alalla, että asia on käynissä ja että lanseerausta on valmisteltu jo pitemmän aikaa, hän sanoo.

Emma Hernellin mukaan lanseeraus on ollut käynnissä jo aikaisemmin, mutta erinäisistä syistä se on viipynyt.

Emme voi olla sataprosenttisen varmoja, että se tulee nyt, mutta on indikaattoreita, jotka viittaavat siihen, Emma Hernell sanoo Ehandelin toimittajalle, kun tämä kysyy ovatko he asiasta varmempia nyt kuin aikaisemmin.

Hernell ei kommentoi ovatko he yhteydessä suoraan Amazoniin vai perustuuko arvio muilta tulleisiin tietoihin.

Hernellin ja HUI Researchin mukaan lanseeraus osuu todennäköisesti Black Fridayn tienoille.

Sillä tavalla lanseeraus on tehty muissa maissa. Eikä siinä ole oikeastaan mitään erikoista. Black Friday on joulukaupan avaus ja on tavallista, että lanseeraus on yhdistetty siihen.

 

Dagens Nyheter on haastatellut myös vähittäiskauppakonsultti Markus Varsikkoa, joka auttaa pohjoismaisia yrityksiä myymään Amazonin alustalla. Myös hänen mukaana lanseeraus on ajankohtainen syksyllä, mutta Varsikko arvioi ajankohdan olevan jo syys-lokakuussa.

Ilmoitus

Vain Amazon tietää varmuudella, mutta lanseerauksessa on miljoonia yksityiskohtia, joiden on oltava kohdallaan. Edes Amazon ei ottaisi riskiä lanseerata Black Fridayn aikana, jolloin paine on kova, Varsikko sanoo vapaasti suomennettuna Dagens Nyheterin haastattelussa.