Kuljetuksilla kova kysyntä – DHL lisää omia maailmanympärilentoja toisella jättikoneella

Lähes 100 tonnin kone tuo lisätilaa reiteille.

Ilmoitus

DHL kasvattaa maailmanlaajuisesti lentorahtikapasiteettiaan vastatakseen lisääntyneeseen mannertenvälisten lentokuljetusten kysyntään. Lento- ja merirahtikuljetusten asiantuntija DHL Global Forwarding on ottanut käyttöön jo toisen oman Boeing 747-400 -rahtikoneen reitille, joka yhdistää USA:n, Euroopan ja Aasian. Ensimmäinen rahtikone alkoi lentää reittiä viime syyskuussa.

Kapasiteetiltaan lähes 100 tonnin kone tuo lisätilaa vilkkaan kysynnän reiteille.  Se lentää Shanghaista Cincinnatiin, USA:han ja palaa sieltä Incheoniin Etelä-Koreaan. Seuraavana vuorossa on Wuxi  Kiinassa ja jatko Frankfurt-Hahniin Saksassa, mistä paluu Shanghai-Pudongin lentokentälle.

- Tällä hetkellä kuljetusten kysyntä on erittäin vilkasta erityisesti suurten maiden hyvän talouskasvun johdosta. Tarjolla oleva kuljetuskapasiteetti ei kuitenkaan pysy kattamaan kysyntää, eikä siihen ole pikaista ratkaisua näköpiirissä. Pyrimme helpottamaan tilannetta tuomalla markkinoille lisää omassa hallinnassamme olevaa lentokuljetuskapasiteettia, sanoo Tim Scharwath, CEO, DHL Global Forwarding lehdistötiedotteessa.

"Etsimme jatkuvasti ratkaisuja"

- Myös suomalaiset vienti- ja tuontiyritykset ovat hyödyntäneet syyskuussa avattua yhteyttä, ja toisen koneen käyttöönotto parantaa palvelumahdollisuuksiamme lisää. Etsimme jatkuvasti proaktiivisesti markkinoilta ratkaisuja tiukan kapasiteettitilanteen helpottamiseksi, sanoo DHL Global Forwarding (Finland) Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Juha Kallunki.

DHL Global Forwarding vuokraa Boeing-rahtikoneen miehistöineen käyttöönsä Atlas Air -lentoyhtiöltä.

Lisäkapasiteetin hankkimista puoltaa myös DHL:n globaalin kaupankäynnin barometri, jonka mukaan maailmankaupan positiiviset kehitysnäkymät jatkuvat ja paranevat entisestään. Alkuvuodesta lanseeratun barometrin indeksi oli tammikuussa 64 ja maaliskuussa 66 pistettä. Seuraaville kuukausille odotuksissa on jopa aiempaa nopeampaa kehitystä. Uusi lukema julkaistaan kesäkuun lopulla.

DHL Global Trade Barometer perustuu suureen massaan logistiikkadataa, jota analysoidaan tekoälyn avulla.  Pohjana on data 7:n maan - USA:n, Saksan, Intian, Japanin, Kiinan, Iso-Britannian ja Etelä-Korean tuonnista ja viennistä, jotka edustavat 75:ä prosenttia globaalista kaupankäynnistä. Neljännesvuosittain julkistettavan indeksin ovat kehittäneet yhteistyössä DHL ja Accenture.

 

Ilmoitus