Kovaa kritiikkiä kun Nintendo julkistaa päivitetyn version – varoittaa kuluttajia

”Olemme pettyneitä”.

Pelikonsolit menevät kuin kuumille kiville ja Nintendolta tuli tänään päivitetty versio suositusta ”Switchistä”. Konsoli on kuitenkin tunnettu monista eri ongelmista, jotka on huomioitu ympäri maailmaa. Mukana tulevat käsikontrollit kärsivät nimittäin siitä, että vivut rekisteröivät liikkeitä jopa silloin kun niitä ei käytetä.

Mutta uusi ja raikas versio Nintendo Switchistä on nyt markkinoilla ja ongelman pitäisi varmastikin olla ratkaistu? Ei, näin ei ole Norjan kuluttajaviraston, Forbrukerrådetin, mukaan. He suuntaavatkin nyt rankkaa kritiikkiä Nintendoa kohtaan ja ovat sitä mieltä, että kysymyksessä on valmistusvirhe.

Ilmoitus

Olemme pettyneitä, että Nintendo ei ole hoitanut heikkouksia kun he päästivät uuden version. Se tarkoittaa, että kuluttajien, jotka ostavat uuden konsolin, pitäisi olla tietoisia, että vika saattaa edelleen olla olemassa, Thomas Iversen, seniori neuvoja Forbrukerrådetista sanoo julkilausumassa.

Aikaisemmin tänä vuonna EU:n kuluttajaorganisaatio, BEUC, lähetti Nintendolle valituksen, jossa he sanoivat, että käsikontrollit ovat lopettaneet toimimasta aivan liian aikaisin. Myös Thomas Iversen on sitä mieltä, että Nintendo ei vain petä asiakkaitaan vaan luo myös muita ikävyyksiä tämän seurauksena.

Tässä on myös negatiivinen ympäristöaspekti, kun tuotetaan koko joukko konsoleita, jotka on huollettava tai tuhottava, hän sanoo.

 

”Vaatii ilmaista korjausta”

Forbrukerrådet vaatii nyt, että Nintendo joko korjaa tai korvaa virheelliset käsikontrollit ilmaiseksi.

Me odotamme, että Nintendo tuo ratkaisun tuhansille kuluttajille, joilla on tai on ollut, viallinen kontrolli. Monet ovat todennäköisesti ostaneet uuden käsikontrollin, koska he ovat luulleet, että vika on tullut käytössä.

He haluavat myös nähdä kovemmat otteet alaa kohtaan kokonaisuudessaan, jotta asiakkaat eivät joudu ostamaan tuotteita, jotka hajoavat nopeasti.

On aika tarttua tähän, jotta yritykset eivät valmista tuotteita, jotka menevät rikki tavallisessa käytössä. Jotta kuluttajat voivat tehdä tietoisia, kestäviä valintoja ja rajata elektroniikkaromun määrää elektroniikka-alan pitäisi olla velvollisia ilmoittamaan asiakkaille myymiensä tuotteiden eliniästä, Thomas Iversen sanoo.

Ilmoitus

Nintendo Switch (OLED Model) on mennyt hyvin kaupaksi ja loppuunmyyty monilla verkkokauppiailla.