Kova tahti pakottaa työntekijät pissaamaan pulloon – Amazonilla ei ehditä vessaan

Lopetti veden juomisen koska ei ehdi käydä vessassa.

Ilmoitus

Verkkokauppajätti Amazonin työolosuhteissa Englanissa näyttäisi oleva reilusti parantamisen varaa. Työntekijäksi Amazonin Rugeleyssä Keski-Englannissa sijaitsevalle varastolle pestautunut James Bloodworth kertoi brittilehti The Sunille, että työntekijät virtsaavat pulloihin, koska kävelymatka vessatiloihin on pitkä ja vaikeuttaa tavoitteisiin pääsemistä.

Bloodworth tekee kirjaa matalapalkkatöistä Britanniassa ja asiasta kertoi myös Business Insider

- Ylimmässä kerroksessa työskentelevien tuli kävellä neljä kerrosta alaspäin päästäkseen lähimpään vessaan. Ajan hukkaamisesta rankaisemisen pelossa he kehittivät "vessapullo"-järjestelmän, Bloodworth kertoi The Sunille.

Britannian varastoissa työntekijät kärsivät lehden mukaan  jatkuvasti kasvavista tavoitteista. Amazonin työntekijät ovat kertoneet, miten he ovat joutuneet lopettamaan vessataukojen pitämisen pysyäkseen heille asetetuissa tavoitteissa. Tämä tuli ilmi työolojen parantamiseen keskittyvällä Organise-alustalla, jonka kyselyyn Amazonin työntekijät vastasivat anonyymisti.

Eräs vastaaja kertoo lopettaneensa veden juomisen koska hänellä ei ole aikaa käydä vessassa työvuoron aikana. Kyselyyn vastanneista yhteensä parista sadasta Amazonin työntekijästä  kaksi kolmasosaa kertoi välttävänsä vessan käyttöä, koska he pelkäävät jäävänsä jälkeen tavoitteista.

Kyselytutkimuksen mukaan verkkokauppajätin varastoissa kiire on jatkuvasti läsnä. Neljä viidestä vastanneesta työntekijästä ei hakisi uudestaan töihin Amazonille. Erään työntekijän mukaan työsuoritusten tavoitteita nostetaan jatkuvasti.

- Tavoite on noussut 60–70 pakattavasta tavarasta tunnissa 110-120 tavaraan tunnissa. Ennen saavutin aina tavoitteet, mutta en enää, vastaaja kirjoittaa.

Amazonin edustaja vastasi The Sunille yhtiön huolehtivan, että vessatilat ovat työntekijöille helposti saavutettavissa työpisteeltä. Hänen mukaansa Amazon on turvallinen ja positiivinen työpaikka, jonka LinkedIn on arvioinut Britannian seitsemänneksi ja Yhdysvaltojen eniten tavoitelluksi työpaikaksi.

Ilmoitus