Korona ja luminen tammikuu vetävät suomalaiset hiihtoladuille

Hintaopas kertoo, että maastohiihtovälineiden suosio on ponkaissut miltei 300 prosentin kasvuun viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Talviurheilu on nostanut päätään, kun korona torppaa sisäliikuntalajit ja taivaalta ryöppyää lunta. Suosituimpien suksien listalle ovat löytäneet myös metsään ja tuntureille sopivat välineet. Hintaoppaan datan mukaan suksia, monoja ja sauvoja etsitään tällä hetkellä 290 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kuntosalien, ryhmälajien ja uimahallien rajoitusten vuoksi suomalaiset liikkuvat nyt ulkona laduilla, luistelukentillä ja rinteissä. Selvästi myös sellaiset liikkujat, joita esimerkiksi murtomaahiihto ei ole aikaisemmin kiinnostanut, ovat nyt löytäneet lajin, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Eniten Hintaoppaassa haetaan perinteisiä skin-suksia, joissa pitovoide korvataan karvanahkaliuskalla. Kymmenen kärkeen mahtuu myös neljät luistelusukset.

Perinteisen tyylin suksien ja luistelusuksien rinnalle ovat tänä talvena nousseet metsäsukset ja eräsukset, joilla voi hiihtää ilman latua esimerkiksi jäällä, metsässä tai tunturimaastossa. Monojen sijaan näissä malleissa käytetään saappaita tai talvikenkiä, Matinvesi-Bassett kertoo.

 

 

Hintaoppaan suosituimmat maastohiihtosukset top 10

  1. Peltonen SkinPro 2.0 19/20
  2. Madshus Race Speed Skate 19/20
  3. Rossignol Delta Comp R-Skin IFP 19/20
  4. Fischer Carbonlite Skate Plus 19/20
  5. Fischer Twin Skin Pro 17/18
  6. Peltonen SkinPro Classic 16/17
  7. Atomic Redster C1 Skintec 20/21
  8. Fischer Speedmax 3D Skate Plus 19/20
  9. Fischer RCS Skate Plus 19/20
  10. Peltonen Metsä Skin 17/18

(Lähde: Hintaopas)