Klarna nettiselainmaksamisesta: ”Näemme suuria mahdollisuuksia Euroopassa”

Ei ole vastaus Microsoftin ratkaisuun, sanoo Klarna.

Klarna kertoi jo jokin aikaa sitten uudesta supersovelluksesta, jonka avulla voi luoda väliaikaisen luottokorttinumeron ja sitä voi käyttää kaikissa verkkomaksuissa. Nyt uusi osamaksuvaihtoehto, siis väliaikainen luottokorttinumero, on integroitavissa myös pöytätietokoneen nettiselaimeen.

Myös Microsoft on ottanut edellämainitun maksutavan käyttöönsä ja tämä on mahdollistettu joko yhteistyön tai yritysoston kautta. Microsoft on löytänyt ratkaisun Zipin avulla ja Klarna on hankkinut itselleen maksuyhtiö Piggyn.

Ilmoitus

Microsoft kertoi omasta ratkaisustaan jo marraskuussa. Klarna puolestaan eilen. Ehandel kysyi yhteistyössä sisarsivuston kanssa onko Klarnan panostus vastine Microsoftin vetoon.

Ei, Klarna Browser Extension testattiin jo maaliskuussa 2021 yli 100 000 käyttäjällä USA:ssa, siis jo kuukausia ennen kuin Microsoft kertoi asiasta, Klarnan Communications Manager Amanda Larsson kertoo.

Mihin markkinoihin uskotte eniten, mitä tulee tämäntyyppiseen maksamiseen?

Jos katsotaan Piggyn vahvaa kehitystä (alusta tämän hetkiseen 1,2 miljoonaan käyttäjään) yhdistettynä siihen suureen vetovoimaan, jonka näimme USA:ssa testijakson aikana, niin uskomme amerikkalaisiin markkinoihin. Samalla näemme suuria mahdollisuuksia Euroopassa, jossa näemme, että pöytätietokone on suosituin tapa ostaa, Amanda Larsson sanoo.

Entä onko Klarnalla muita suunnitelmia Piggyn tekniikan hyödyntämiseen?

On monia mielenkiintoisia alueita, mihin Piggyn teknologiaa voi käyttää, paitsi lisä selaimeen - mitä edelleen arvioimme ja katsomme sitten eteenpäin. Alustavasti keskitymme selainmaksun mahdollistamisen myös muissa selaimissa (Safari & Firefox), kuten myös kaikille Klarnan markkinoilla.

Amanda Larsson vahvistaa, että uusi selaimeen laitettava lisä tulee kaikille Klarnan markkinoille vielä lähitulevaisuudessa.

Odotamme innolla, että voimme palata asiaan kun meillä on lisää tietoa jaettavana, hän sanoo.

Ilmoitus