Klarna lanseerasi uuden maksutavan

Klarna toi ensimmäisenä toimijana PSD2:n hyödyt Suomeen ja maksaminen verkkopankissa helpottuu.

PSD2-maksupalveludirektiivi astui voimaan syyskuussa 2019. Klarna lanseerasi vastikään uuden sovelluksen, jonka avulla kuluttajat voivat maksaa pankkitililtään Klarnan sovelluksen kautta ilman, että heidän tarvitsee kirjautua pankkien käyttöliittymiin.

- PSD2-direktiiviä hyödyntävä uusi maksutapamme nopeuttaa ja sujuvoittaa maksamista erityisesti ostettaessa mobiililaitteilla. Klarnan asiakkaat ovat Suomessa ensimmäisiä, jotka pääsevät hyötymään PSD2-direktiivin eduista, Klarnan Suomen toimitusjohtaja Jani Tyyni kertoo.

Ilmoitus

Uusi ratkaisu on toteutettu ostajan turvallisuutta silmällä pitäen eikä asiakkaan henkilö- tai maksutiedot joudu jatkossakaan verkkokaupalle. Kuluttajat tunnistautuvat Klarnalle ja Klarna puolestaan tunnistautuu pankeille sovellusrajapinnan välityksellä.

Klarna kertoo tammikuussa lähetetyssä tiedotteessaan, että tiedonsiirrossa käytetään alan hyväksyttyjä salausmenetelmiä ja varmenteita. Klarna on tehnyt myös yhteistyötä Finanssivalvonnan kanssa varmistaakseen, että järjestelmä noudattaa PSD2-maksupalveludirektiivin säännöksiä ja lakeja.

Muualla Euroopassa uusi maksutapa on jo kymmenien tuhansien kauppiaiden ja miljoonien asiakkaiden käytössä ja se lanseerataan Klarnaa käyttäviin suomalaisiin verkkokauppoihin asteittain alkuvuodesta 2020.