Klarna kasvaa kaikilla avainmarkkinoilla kansainvälisesti

Jättisatsaus on kantanut hedelmää Yhdysvalloissa.

Maksugigantilla on tällä hetkellä 90 miljoonaa aktiivista käyttäjää globaalisti ja Klarnan kautta tehdään 2 miljoonaa tilisiirtoa päivittäin 17 eri markkinoilla.

Valtaosa valitsee korottoman maksa myöhemmin-tuotteemme. Ja tämä on kansainvälinen trendi. Yli 98 prosenttia Klarnan kansainvälisistä maksuista on korottomia, Sebastian Siemiatkowski, toimitusjohtaja, kirjoittaa yhtiön raportissa.

Ilmoitus

Klarna kasvoi 40 prosenttia noin 630 miljoonaan euroon (6,3 miljardia SEK) ensimmäisen puolivuotisen aikana. Sitä voi verrata edellisvuoden noin 450 miljoonaan euroon (4,5 miljardia SEK). Liikevoitto meni kuitenkin päinvastaiseen suuntaan ja tappio laskeutui noin 170 miljoonaan euroon (1,7 miljardia SEK). Sitä voi verrata vuoden 2020 noin miinus 69 miljoonaan euroon (690 miljoonaa SEK). Klarnan kautta tapahtunut myyntivolyymi kasvoi kuitenkin kaikkinensa 22 miljardista dollarista (kevät 2020) 39 miljardiin dollariin tänä vuonna.

Myös luottotappiot kasvoivat jonkun verran, mikä on yhtiön mukaan linjassa odotusten kanssa.

Klarna on onnistunut houkuttelemaan 50 prosenttia enemmän käyttäjiä sovellukseensa edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Kaikkiaan yhtiön sovellusta käyttää 18 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Myös henkilöstön määrä on kasvussa ja noussut 3020 henkilöstä 4122 henkilöön.

 

Voimakasta kasvua USA:ssa

Yhtiön supersatsaus USA:han on niin ikään kantanut hedelmää. Palvelun käyttäjiä siellä on 20 miljoonaa ja myyntivolyymi kaikkinensa on ponkaissut kunnon kasvuun.

Kasvua kaikilla avainmarkkinoilla kansainvälisesti, mutta edelleen vahva kehitys USA:ssa, jossa totaali myyntivolyymi kasvoi 311 prosenttia vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla perustuen kuluttajien määrän kasvuun, maksujätti kirjoittaa raportissa.