”Kilpailutilanne Amazonilla vaikeutuu koko ajan”

Amazonin kautta seitsemän vuotta myynyt The Friendly Swede päätti avata oman verkkokauppansa.

Ilmoitus

Pohjoismaissa, ja etenkin Ruotsissa, on tänä vuonna puhuttu paljon siitä, milloin verkkokaupan valtias Amazon tulee markkinoille. Kyse ei ole siitä, tuleeko Amazon, vai ennemminkin siitä, milloin. Päivämäärä on edelleen hämärän peitossa, mutta monelle yrittäjälle Amazonin toiminta on jo tuttu.

Yksi niistä on The Friendly Swede, jonka valikoimaan kuuluu kaikkea uintilakeista kodinelektroniikkaan. The Friendly Swede on myynyt Amazonin kautta jo seitsemän vuotta, mutta yrityksen tj Jonas Carlsson toteaa, että siinä ajassa myyjän tilanne on mennyt huonompaan suuntaan.

- Paljon on tapahtunut siinä ajassa Amazonilla. Tuotteidemme hintojen suhteen paine on kasvanut ja myyntihinnat ovat nousseet. Amazonilla kilpailu on kokonaisuutena vaikeutunut, The Friendly Sweden toimitusjohtaja Jonas Carlsson kertoo Ehandel.se:lle.

Päätti avata oman verkkokauppansa

Kun yhä useampi yrittäjä hakeutuu Amazonille, The Friendly Swede on tehnyt siirron toiseen suuntaan: noin kuukausi sitten Carlsson ja kumppanit avasivat oman verkkokauppansa. Toki The Friendly Swede myy Amazonin kautta jatkossakin.

Oman verkkokaupan tavoite on myydä niitä tuotteita, jotka ovat vaikeita saada Amazonin kautta eteenpäin.

- Ei ole helppoa rakentaa brändiä tai saada uskollisia asiakkaita Amazonin kautta. Päinvastoin Amazonin tarkoitushan on, että asiakas voi valita mahdollisimman monen yrittäjän joukosta. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteemme on, että asiakkaat löytäisivät tiensä meidän verkkokauppaan Amazonin kautta, Jonas Carlsson sanoo Ehandel.se:lle.

Amazon on kuitenkin vielä The Friendly Swedelle äärimmäisen tärkeä väylä. Carlssonin mukaan yhtiö laskee, että vielä ensi vuonna noin 99 prosenttia noin 5 miljoonan euron (50 miljoonaa kruunua) myynnistä tapahtuu Amazonin kautta.

- En tiedä onko tämä parempi vai huonompi tie edetä, mutta uskomme kuitenkin, että jatkossa on tärkeää näkyä mahdollisimman monessa kanavassa, Carlsson sanoo.

Ilmoitus