Kierrätyskeskuksesta ammattiopiston oppimisympäristö

Media-alan opiskelijat valokuvaavat oppimisympäristössä suuren osan verkkokaupan myyntituotteista.

Ilmoitus

Ammattiopisto Live ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ovat perustaneet yhteistyössä pysyvän oppimisympäristön Kierrätyskeskukseen Espooseen. Liven media-alan opiskelijat valokuvaavat oppimisympäristössä suuren osan verkkokaupan myyntituotteista.

Työpaikalla oppiminen on keskeinen osa uudistuvaa ammatillista koulutusta. Liven ja Kierrätyskeskuksen yhteistyö on tiivistä.

Ilmoitus

- Opiskelijat työskentelevät oppimisympäristössä sen aikaa, että ammattitaitovaatimukset täyttyvät ja voidaan suorittaa ammattiosaamisen näyttö, kertoo opettaja Jari Kautto lehdistötiedotteessa.

Kierrätyskeskuksessa oma studio

Ammattiopisto Liven media-alan opiskelija Sofia Ilvesranta (kuvassa) suorittaa työpaikalla oppimisen jaksoaan Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa Espoossa. Kierrätyskeskukseen on rakennettu oma studio, jossa Liven opiskelijat valokuvaavat ja editoivat tuotekuvia verkkopalveluun syötettäväksi.

- Tammikuun lopulla teen töitä itsenäisesti ja suoritan samalla myös näytön, Ilvesranta kertoo.

Kierrätyskeskuksen verkkokaupan esimies Esko Janatuinen on iloinen siitä, että Kierrätyskeskus voi tarjota työssäoppimispaikkoja pitkäaikaistyöttömien lisäksi myös opiskelijoille.  Janatuinen on tyytyväinen opiskelijoiden työpanoksesta.

- Saamme hyviä työntekijöitä tekemään hyvää työtä.

Rajalliset resurssit

Resurssit opiskelijoiden työn ohjaamiseen ovat Kierrätyskeskuksessa rajalliset. Siksi oman opettajan tai ohjaajan tuki sekä opiskelijan oma aktiivisuus ovat tärkeitä tekijöitä.

- Toivomme työntekijöiltämme oma-aloitteista, reipasta ja itsenäistä työotetta. Sofialla on mennyt kaikki putkeen. Valokuvaaminen ja kuvankäsittely sujuvat tosi hyvin. Sofia on myös aina ajoissa paikalla, Janatuinen sanoo.

Verkkokaupan esimies pitää yhteistyön laajentamista mahdollisena.

- Tällä hetkellä opiskelijat kuvaavat studion työpöydälle mahtuvia pienehköjä tuotteita, kuten kirjoja, astioita ja vaatteita. Tavoitteena olisi siirtyä kuvaamaan myös nykyisiä kuvauskohteita hankalampia tuotteita eli isompia tuoteryhmiä, kuten huonekaluja ja polkupyöriä. Myös markkinointikampanjoiden kuvaukset voisivat olla uusi yhteistyön aluevaltaus, Janatuinen suunnittelee.

Liven ja Kierrätyskeskuksen yhteistyöstä on tuotettu video, joka on toteutettu osana Opetushallituksen rahoittamaa Ammatillisten erityisoppilaitosten yhteistä Laatu vieköön -hanketta.

Video: Ammattiopisto Liven media-alan opiskelijat
Valokuvat: Miro Jukka