Keskolle ennätyksellinen liikevoitto

Ruoan verkkokaupan vahva kasvu jatkui.

Ilmoitus

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevoitto oli tammi-joulukuussa 332,2 miljoonaa euroa, joka on konsernin tiedotteen mukaan kaikkien aikojen paras vertailukelpoinen tulos.

Päivittäistavarakaupassa kannattavuus parani merkittävästi myynnin kasvun, onnistuneiden ketju-uudistusten ja toteutuneiden synergiahyötyjen ansiosta.

Ilmoitus

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan vertailukelpoista liikevoittoa ilman erikoiskauppaa kasvattivat rautakauppa Suomessa, Norjassa ja Baltiassa sekä Onninen Suomessa ja Puolassa.

- Keskon strategian kulmakivet ovat kannattava kasvu, fokusoituminen ydinliiketoimintoihin ja yksi yhtenäinen K. Kaikille liiketoiminnoillemme on yhteistä vahvasti asiakaslähtöinen toiminta ja erottautuminen laadulla niin kaupoissa kuin digitaalisissa kanavissa, Keskon pääjohtaja Mikko Helander toteaa tiedotteessa.

Ruoan verkkokaupan kasvu jatkui

Myös Keskon ruoan verkkokaupan vahva kasvu jatkui ja verkkokaupan palveluita tarjosi vuoden lopussa jo yli 150 kauppaa.

- Kespron kilpailukykyä vahvistettiin foodservice-tukkukaupassa ostamalla markkinoiden korkealaatuisimpiin kala- ja lihatuoretuotteisiin erikoistuneet Kalatukku E. Eriksson ja Reinin Liha. Myös kannattavuus kehittyi hyvin, kannattavuutta paransi vahvan myynnin kehityksen ohella Suomen Lähikaupan integraation myötä saavutetut synergiahyödyt, toteaa Mikko Helander konsernin tiedotteessa.