Kenkäjätti haastaa luksusmerkin plagiaatista – vaatii vahingonkorvausta

”Yhtiön arvokkaimpien joukossa”.

Sneakersjätti New Balance haastaa luksusmerkki Michael Korsin. Asiasta raportoi muiden muassa Reuters. Haaste koskee tuotemerkkiin tunkeutumista ja hieman tarkemmin asia koskee New Balancen tunnettua N-kirjainta.

Michael Kors tunnetaan pikemminkin kelloista, koruista ja muista vastaavista, mutta se myy myös kenkiä. Jotkin yhtiön kengistä on nyt koristettu lähestulkoon samanlaisella N-kirjaimella, mikä löytyy New Balancen kengistä eikä se erityisemmin miellytä New Balancea.

Ilmoitus

New Balance on käyttänyt N-kirjainta yksinomaan kenkäbrändinä 1970-luvulta lähtien. New Balance on myynyt satoja miljoonia kenkiä, joissa on N-merkki maailmanlaajuisesti ja myynnissä se edustaa miljardeja dollareja. Se omistaa useita liittovaltion rekisteröimiä ja kiistattomia tavaramerkkirekisteröintejä kyseiselle N-kirjaimelle. Merkki tunnetaan ja yhdistetään suureen määrään goodwilliä – se on yksi yhtiön arvokkaimmista omaisuuksista, haasteessa kirjoitetaan vapaasti suomennettuna.

Haasteessa yhtiö mainitsee, että itse Michael Kors, yhtiön perustaja, on New Balance-kenkien suuri fani ja siksi täysin tietoinen olemassa olevasta merkistä. New Balance vaatii, että Michael Kors lopettaa N-kirjaimen käytön kengissään ja vaatii samalla vahingonkorvausta.

Reutersin mukaan Michael Kors ei ole halunnut kommentoida asiaa.