Käytettyjä älypuhelimia myyvä iTapsa avasi verkkokaupan

Ostaa ja myy puhelimia.

Ilmoitus

Kiertotalous näyttää  yleistyvän älypuhelinmarkkinoilla, joilla yhä valtaosa hankkii uuden puhelimen kaupasta ja jättää vanhan lojumaan pöytälaatikkoon. Kasvava kiinnostus käytettyjä puhelimia kohtaan on tuonut markkinoille palveluja, jotka pyrkivät tekemään kaupanteosta riskitöntä ja sujuvaa. Uusimpana toimijana iTapsa Services Oy on juuri avannut verkkokauppansa itapsaphones.fi:n.

iTapsa Phones on palvelu, jossa ihmiset voivat myydä ja ostaa käytettyjä iPhone-puhelimia. Palvelun kautta hankitut puhelimet ovat testaattuja ja huollettuja ja niissä on joko 6 tai 12 kuukauden takuu.

– Meillä jokainen puhelin käy läpi tarkan testiprosessin, jossa varmistetaan laitteen toimivuus. Mittaamme akun keston ja kapasiteetin, ja tarvittaessa vaihdamme tilalle uuden. Testaamme myös muun muassa kaikki anturit ja liittimet, sanoo iTapsa Phonesin liiketoiminnasta vastaavan iTapsan toimitusjohtaja Niklas Koponen, lehdistötiedotteessa.

Helpottaa puhelinkauppaa

Puhelimien välitykseen erikoistunut palvelu vastaa yleiseen ongelmaan yksityisten henkilöiden välisessä kaupassa. Ostajan ja myyjän välillä voi syntyä erimielisyyksiä, jos puhelimesta paljastuu vikoja kaupanteon jälkeen. Vaikka myyjä olisi liikkeellä vilpittömin mielin, puhelimen kuntoa ja esimerkiksi akunkestoa on vaikea arvioida ostotilanteessa.

Yrityksen mukaan iTapsa Phones on myös kannanotto puhelinvalmistajien lyhytnäköisyydelle.

– Puhelinvalmistajat toivovat ihmisten vaihtavan puhelimensa uuteen mahdollisimman usein, mikä on ristiriidassa jatkuvasti kasvavien ympäristöystävällisten arvojen kanssa. Toivomme, että pystymme tuomaan markkinoille varteenotettavan vaihtoehdon myös sellaisille asiakkaille, jotka ovat tottuneet vaihtamaan aina uuteen, sanoo Niklas Koponen.

Nuoret valmiita ostamaan käytetyn

Jos tuliterän iPhonen esitteleminen kavereille on joskus ollut ylpeyden aihe, ainakaan enää sillä ei tunnu olevan yhtä paljon merkitystä. Kaksi kolmesta 18-24-vuotiaasta on valmis ostamaan käytetyn puhelimen uuden sijasta.

iTapsa Phonesin teettämän kuluttajakyselyn mukaan kaikista vastaajista reilusti yli puolet (56 prosenttia) olivat valmiita ostamaan käytetyn puhelimen. 18-24-vuotiailta nuorilta kysyttäessä 68 prosenttia vastasi olevansa valmiita ostamaan käytetyn puhelimen. Kyselyn mukaan 58 prosentilla vastanneista vanhat puhelimet jäävät uutta hankittaessa pöytälaatikkoon.

Ilmoitus

- Jos vanhat, tarpeettomina nurkissa pyörivät laitteet ja niiden sisältämät materiaalit saataisiin entistä paremmin kiertoon Suomessa, olisi sillä paljon hyviä vaikutuksia sekä yhteiskuntaan että ympäristöön.

iTapsan WDS Oy:llä teettämään kyselyyn osallistui 1179 henkilöä iältään 18–65 vuotta pääkaupunkiseudun, Turun, Tampereen, Oulun, Kuopion ja Jyväskylän suuralueilta. Kysely suoritetttiin nettikyselynä ja sen virhemarginaali on 3 prosenttia.