Kalakukkoa kotiovelle Kuopiossa – Foodoran kuudes avaus Suomessa

Kalakukkojen menekki kasvussa.

Ilmoitus

Ruuankuljetuspalvelu Foodora aloittaa toimintansa Kuopiossa. Tämä tarkoittaa luonnollisesti, että kuopiolaiset voivat nyt tilata myös kalakukkonsa kotiovelle. Foodora aloittaa toimintansa Kuopiossa 31.10 ja sen ravintolakumppaneita Kuopiossa ovat esimerkiksi Hesburger Niirala, Hanko Sushi, Fit Wok, Taikuri ja Panza.

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on valmistanut maailmankuuluja kalakukkoja Kuopion torilla ja kauppahallissa yli 60 vuoden ajan, ja ottaa nyt askeleen kohti moderneja kalakukkomarkkinoita ryhtymällä foodoran ravintolakumppaniksi. Kauppias Janne Komulainen kertoo, että kalakukkojen menekki on kasvussa.

- Sekä paikalliset että turistit ostavat kalakukkoja enenevissä määrin. Haluamme kuitenkin kehittää toimintaamme jatkuvasti - tuote on perinteinen ja rakastettu, mutta toimintamme pitää olla nykypäivää, Komulainen sanoo lehdistötiedotteessa.

- Olemme ylpeitä, että pääsemme kuljettamaan kalakukkoja ihmisten kotioville ensimmäistä kertaa yhdessä Kalakukkoleipomo Irene Partasen kanssa. Olisi hienoa, jos kalakukot löytäisivät uusia yleisöjä mobiilisovelluksen kautta: esimerkiksi nuoret voisivat tilata kalakukkoja illanviettoherkuksi tai lapsiperheet piristää arkea tilaamalla kalakukon kotiin, sanoo Nora Särkkä, Foodoran markkinointipäällikkö.

Savolaiset suosivat ahvenkukkoa

Kalakukkoleipomo Irene Partasen valikoimista löytyy viisi eri makuvaihtoehtoa: muikku, ahven, lanttu, liha ja lohi. Komulainen osaa kuitenkin nimetä nopeasti suosituimmat kalakukot.

- Savolaisten keskuudessa ahven on selkeästi suosituin kalakukko ja turistit ostavat taas muikkukukkoa. Ahven on meille lähiruokaa, ja siksi ehkä paikallisten suosima. Muikkukukko saattaa olla turisteille vaihtoehdoista tutuin, pohtii Komulainen.

Toimitus noin 40 minuutissa

Foodora suunnittelee jatkuvasti laajentumista uusille toiminta-alueille ja kehittää palveluitaan Suomessa. Foodora toimii tällä hetkellä Kuopion lisäksi Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

- Kuopio on meille luonteva aluelaajennus - se tunnetaan erinomaisesta ruokatarjonnastaan ja paikallisista herkuistaan. Etsimme jatkuvasti uusia ravintolakumppaneita sekä uusia lähettikumppaneita Kuopion seudulla, Särkkä vinkkaa.

Ilmoitus

Foodoran käyttäjä hakee lähialueensa ravintoloita omalla osoitteellaan mobiilisovelluksessa tai foodora.fi:ssä. Valittuaan ravintolan ja aterian hän maksaa tilauksen, ja Foodoran lähetti tuo aterian noin 40 minuutissa suoraan ravintolasta toivottuun osoitteeseen. Käyttäjä voi tilata valitsemastaan ravintolastaan ruokaa myös noutotoiminnolla, jolloin ruoka noudetaan ravintolasta itse.