Kaksikolmasosaa korttimaksuista on lähimaksuja

”Lähimaksujen osuus on kasvanut reilussa vuodessa lähes 20 prosenttiyksikköä.”

Nets kertoo tänään, että lähimaksujen suosio on noussut Suomessa sen jälkeen kun summan ylärajaa nostettiin reilu vuosi sitten 50 euroon.

Lähimaksu on paitsi yksinkertainen tapa suorittaa maksu, se lisää Netsin mukaan myös turvallisuutta, kun henkilökohtaista tunnuslukua ei tarvitse syöttää maksupäätteelle. Pandemian aikana sen hygieenisyys on niin ikään noussut arvoon arvaamattomaan.

Ilmoitus

Netsin tilastojen mukaan tällä hetkellä enää vain joka kolmas maksu tehdään PIN-koodin kanssa.

Lähimaksu on osoittautunut hyväksi ja helpoksi niin kuluttajien kuin kauppiaidenkin kannalta. Sujuvampi kassa-asiointi on molempien etu ja viime aikoina hygieniahyödytkin ovat nousseet arvoonsa. Uskon vahvasti, että lähimaksun suosio kasvaa vielä tästäkin, sillä normaalioloissa lähes yhdeksän kymmenestä korttimaksusta on arvoltaan alle 50 euroa, Netsin Suomen maajohtaja Sirpa Nordlund kertoo.

Kesäkuussa lähimaksuja oli 67,5 prosenttia korttimaksuista, kun 2019 maaliskuussa, eli ennen lähimaksurajan nostoa, osuus oli 48,8 prosenttia.

Nets muistuttaa, että myös mobiilimaksaminen NFC-tekniikalla lasketaan lähimaksamiseksi. NFC-tekniikalla on toteutettu muun muassa Apple Pay, Google Pay sekä kotimainen Pivo. Näissä maksutavoissa ylärajaa ei ole, sillä asiakkaan on avattava laitteen lukitus voidakseen maksaa. Nämä maksutavat toimivat siis tavallisen korttimaksun tapaan, mutta maksu voidaan PIN-koodin sijaan vahvistaa esimerkiksi sormenjäljen avulla.

Ensimmäiset lähimaksukortit laskettiin Suomessa liikkeelle vuonna 2013.

Nets kertoi luvuista lehdistötiedotteessa tänään.