Jysk teki ennätyksen

”Odottaa pandemian seurauksia.”

Jysk esitteli vuoden 2019/2020 talousvuotensa, joka loppui 31. elokuuta ja tanskalainen huonekalu- ja sisutusjätti juhlii ennätysvuotta.

Konsernin liikevaihto oli 30,5 miljardia Tanskan kruunua ja kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 7,6 prosenttia.

Ilmoitus

Nyt kun Jysk summasi koko vuoden, konsernin toimitusjohtaja Jan Bøgh toteaa, että koronapandemialla on ollut positiivisia vaikutuksia kaikilla markkinoilla.

On selvästikin niin, että monet ovat päättäneet käyttää matkakassansa huonekalujen ostamiseen niin kotiin kuin puutarhaan, ja sillä on luonnollisestikin positiivinen vaikutus myyntiin Jyskillä, hän sanoo lehdistötiedotteessa.

Olen todella tyytyväinen, että olemme, vuoden suurista haasteista huolimatta, onnistuneet kasvattamaan liikevaihtoa 7,6 prosenttia. Se johtuu siitä yhdistelmästä, että tulos oli hyvä ennen kuin virus iski Aasiaan ja Eurooppaan ja että olemme nähneet huomattavan lisäyksen myynnissä, kun myymälämme avattiin uudestaan.

Talousvuoden aikana ketju avasi 106 myymälää kansainvälisesti ja 1. syyskuuta 2021 mennessä he laskevat avaavansa vielä 150 yksikköä lisää. Mutta se ei ole sitä, mitä ennen pandemiaa oli suunniteltu.

Koronavirus on aiheuttanut huomattavia extrakustannuksia koko joukolle eri asioita. Käännettynä tilanne on myös johtanut siihen, että olemme joutuneet siirtämään investointejamme, joita emme ole voineet toteuttaa karanteenin vuoksi. Emme ole siksi rakentaneet ja avanneet aivan niin monta myymälää kuin suunnitelmissa oli, hän sanoo ja lisää:

Koska eurooppalaiset hallitukset ovat tukeneet taloutta tähän saakka, monet toiminnat eivät ole vielä huomanneet kuinka vakavia koronakriisin taloudelliset seuraukset ovat. Odotan, että se tullaan huomaamaan enenevissä määrin tänä vuonna. Jos työttömyys kasvaisi, sillä on luonnollisestikin vaikutus myös kulutukseen, mikä huomattaisiin myös Jyskillä.

Lopullinen tulos talousvuodelle 2019/2020 kerrotaan muutaman kuukauden kuluttua. Jan Bøghin mukaan konsernilta tulee positiivinen tulos.

Ilmoitus