Juuri nyt: H&M:n verkkokauppa pysäytetty Kiinassa

Nuorisojärjestön vastaisku muotijätin julkilausumalle pakkotyöstä.

H&M on joutunut toivottomaan tilanteeseen Kiinasssa, jossa hallinnon nuorisojärjestö, joka on oppositiossa vaatejättiä vastaan jopa siinä määrin, että H&M:n tuotteet on nyt poistettu suurilta verkkokauppa-alustoilta, kuten Taobao, JD.com ja Pinduoduo. Asiasta raportoi Techcrunch.

Syynä kiistaan on se, että H&M on sanonut julkisesti olevansa huolissaan pakkotyöstä puuvillateollisuudessa Xinjiangissa ja ilmoittanut samalla, että he eivät valmista mitään tuotteita alueella. H&M vaikuttaa kuitenkin poistaneen julkilausuman, joka julkaistiin viime vuonna, kotisivultaan.

Ilmoitus

EU on aikaisemmin luonut sanktioita Kiinaa kohtaan johtuen hallinnon julmasta indoktrinaatioleiristä Xinjiangissa, jonne sijoitetaan uiguureja luopumaan omasta kulttuuristaan ja uskonnostaan. On myös raportoitu, että vankeja niin kidutetaan kuin tapetaan.

USA ja Kanada ovat kutsuneet Xinjiangin tapahtumia ”kansanmurhaksi”. Tämän Global Times, jonka omistaa Kiinan johtava kommunistipuolue, on kuitenkin vetänyt takaisin ”huhuna, jossa on piilotettuja motiiveja”.

Aikaisemmin viikolla tuli myös uutisia, joiden mukaan Kiina suunnittelee sanktioita EU:ta kohtaan, vastauksena unionin sanktioille maata kohtaan ”rikoksesta ihmisoikeuksia vastaan”.

 

Ehandel pyytää kommenttia H&M:ltä.