Jutta Gustafsbergin ilmainen nettidieetti kaatoivat serverit

"Voi olla, että sahaamme omaa oksaa."

Ilmoitus

Ilmainen kunto-ohjelma verkossa. Palvelun tarjoaa hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg. Miltä kuulostaa?

No hyvältä tietenkin! Samoin ajattelivat myös ne oli  60 000 henkeä, jotka kirjautuivat ilmaiseen ohjelmaan. Tulijoita olisi varmaan ollut lisää, mutta siihen mennessä serverit kaatuivat.

- Tarkka luku on 62 622. Alkuviikon olimme kädet ristissä, että järjestelmät kestävät paineen, kun kaikki lataavat videoita. Hyvin on selvitty, kertoo Jutta Gustafsberg Taloussanomille, joka uutisoi asiasta.

Gustafsberg omistaa Xemax Oy:n joka pyörittää verkkovalmennuksia FitFarm-tuotenimellä. Yksi FitFarmin tunnetuista valmentajista on Jari "Bull" Mentula. Kaksikko on tehnyt yhteisiä valmennuksia pitkään ja kahdeksan vuotta sitten he tarjosivat samankaltaista ilmaiskurssia.

Uuden ilmaiskurssin mainos sai verkossa aikaan melkoisen kuhinan. Valmennukseen rekisteröityi siis yli 62 000 henkilöä. Luku voisi olla vielä isompi, elleivät palvelun serverit olisi ruuhkautuneet ennen ilmoittautumisen sulkeutumista. Kuinka monen odotetaan sitten jäävän  maksullisille kursseille?

- Se jää kysymysmerkiksi. Toki se on hyvin pieni osa varmasti. Tietenkin toivotaan, että moni jatkaa, mutta se ei ole se juttu. Voi myös olla, että tällä sahaamme omaa oksaa, Gustafsberg sanoo Taloussanomille.

Gustafsberg kertoo Taloussanomien artikkelissa, että osa ilmaiskurssille tulleista olisi muuten saattanut tulla maksulliseen valmennukseen, mutta jättääkin sen väliin.

- Mitä enemmän tehdään hyvää ja autetaan muita niin, niin kyllä ne rahatkin omaan kirstun joskus kilahtavat. Meillä on nyt niin hyvä tilanne, että on aika auttaa ihmisiä veloituksetta, hän sanoo artikkelissa.

Ilmoitus

Hän sanoo huomanneensa, että bisnes kannattaakin paremmin, kun raha ei kiilu silmissä. Ja Gustafsberg tunnustaa, että joskus on kiilunutkin.

Xemaxin liikevaihto oli ennakkotietojen mukaan viime vuonna yli kolme miljoonaa euroa ja tulosta jäi viivan alle noin viidennes liikevaihdosta. Liikevaihto putosi viime vuonna hieman, mutta se johtuu siitä, että yhtiö on luopunut personal trainingista ja keskittyy verkkovalmennuksiin.

Mitä ilmaisella verkkokurssilla sitten saa? Asiakkaat saavat naisten ja miesten ruokavaliot eri painoluokkiin ja vegaaneille omansa. Lisäksi he saavat treeniohjelman ja erilaisia opastusvideoita. Lisäksi FitFarmin asiakaspalvelu vastaa osallistujien kysymyksiin.