Julkaisee kaikkien tuotteidensa hiili- ja vesijalanjäljen

Pure Waste kertoo olevan yksi ensimmäisistä vaatebrändeistä koko maailmassa.

Kiertotalouden pioneeri Pure Waste kertoo tänään julkaisevansa tuoreessa verkkokaupassaan kaikkien tuotteidensa vesi- ja hiilijalanjäljen.

Tulevaisuudessa oman hiilijalanjäljen hahmottamisesta tulee meille kaikille arkipäivää samalla tavalla kuin ruoan kaloreista jo nyt. Tarjoamalla tätä tietoa asiakkaillemme edelläkävijöiden joukossa ja samalla kirittää muitakin yrityksiä tekemään samoin, Hannes Bengs Pure Wastesta sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Hiilijälkimerkinnät ovat melko uusi ilmiö, mutta kasvava trendi. Tekstiilialan toimijoiden joukossa Pure Waste on ensimmäisten joukossa.

Vaateteollisuus on valtava hiilipäästöjen aiheuttaja. On laskettu, että sen päästöt ovat yhtä suuret kuin Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian yhteensä, ja alan pitäisi puolittaa päästönsä vuoteen 2030 mennessä, Bengs kertoo.

Pure Waste valmistaa tuotteensa tuulienergialla ompelutehtailta kerätystä leikkuujätteestä.

Yhtiö kertoo, että tämän ansiosta tuotteiden hiilijalanjälki on muita tuotteita huomattavasti pienempi. Esimerkiksi yhden t-paidan hiilipäästöt ovat kaikkiaan 1,1 kiloa, mikä on noin puolet vähemmän kuin uusista materiaaleista valmistetulla t-paidalla. Samalla vettä kuluu vain promillen verran mitä tavallisen t-paidan valmistamiseen kuluu.

Olemme tehneet jo 7 vuotta töitä vastuullisemman tekstiiliteollisuuden puolesta. Silti meillekin on tullut koronan takia takapakkia, sillä kun tuotanto Intiassa on ollut ajoittain seisoksissa, tuotteita on pitänyt toimittaa Suomeen kiireellisesti eli lentäen, Hannes Bengs sanoo ja jatkaa:

On tärkeää ymmärtää, että kuluttaminen tuottaa aina päästöjä. Jokainen voi vaikuttaa hiilijalanjälkeensä ostamalla vain tarpeeseen ja välttämällä turhia tilauksia ja palautuksia verkkokaupasta.