Infinited Fiber Company päätti rahoituskierroksen – panostaa tehdashankkeeseen

Yhtiö sai yli 30 miljoonaa euroa.

H&M investoi nyt täysillä yrityksiin, jotka auttavat heitä kestävämmällä tavalla tuotettujen tekstiilien valmistuksessa ja yhtiö on investoinut uutta pääomaa muun muassa suomalaiseen Infinited Fiber Companyyn, johon he ovat sijoittaneet vuodesta 2019.

Infinited Fiber Company luo puuvillamaista materiaalia tekstiili-, pahvi- ja maatalousjätteestä. Viimeksi helmikuussa H&M:n tuotemerkiltä Weekday tili uusi versio farkuista, jotka on luotu yhdessä Infinited Fiber Companyn kanssa.

Ilmoitus

Nyt suomalaisyhtiö saa 30 miljoonan euron rahoituksen kierrokselta, johon myös H&M osallistui. Uusina sijoittajina mukaan tulivat muun muassa Adidas, Invest FWD A/S ja Security Trading Oy.

Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa matkaa Infinited Fiber Companyn kanssa. Se, että myös muut globaalit tuotemerkit ovat liittymässä, puhuu selvästi yhteisestä uskosta teknologian skaalautuvuuteen sekä sen takana olevaan tiimiin, H&M Colabsin toimitusjohtaja Nanna Andersen sanoo tiedotteessa.

Infinited on aiemmin sanonut haluavansa rakentaa lippulaivatehtaan Suomeen ja nyt uutta pääomaa käytetään muun muassa tehdasinvestointeihin.

Uusi pääoma mahdollistaa sen, että voimme edelleen kehittää teknologiaamme ja pystymme palkkaamaan uusia ihmisiä auttamaan lippulaivahankkeessa. Pystymme nyt myös lisäämään tuotantoa nykyisissä pilottilaitoksissamme, kasvattamaan asiakaskuntaamme ja tekemään valmisteluja tekniikamme lisenssin saajille tulevaisuudessa, Infinited Fiber Companyn perustaja ja toimitusjohtaja Petri Alava kertoo.

Asiasta uutisoi ruotsalainen talouslehti DiDigital.