Ikean mainos kuohutti tunteita

”Odotan virallista anteeksipyyntöä.”

Huonekalujätti Ikea panostaa paljon markkinointiin. Yhtiö yrittää jatkuvasti lanseerata uusia ja innovatiivisia mainosideoita. Mutta Ikean viimeisin kampanja, joka on näytetty Australiassa, on saanut osakseen vastalauseita.

Kuusiminuuttisessa mainosfilmissä nainen tekee jooga-asentoja samalla, kun kertojaääni kuvailee liikkeitä. Naisen asennot on nimetty eri Ikea-tuotteiden mukaan, jotka ovat naisen vieressä.

Ilmoitus

Se kuulostaa ehkä harmittomalta, mutta Universal Society of Hinduism, hinduorganisaatio, on pahoittanut asiasta mielensä. Asiasta raportoi Campaign India.

Kodinsisustusliike ei saa omistautua uskonnollisiin asioihin ja irviä vakavalle henkiselle harjoitukselle. Jooga nähdään tapana, joka yhdistää Jumalan kanssa, yksi hinduismin kuudesta systeemistä hinduistisessa filosofiassa ja tarkoituksena on luoda minän tietoisuus ja puhtaus ja saavuttaa vapautus, organisaation perustaja Rajan Zed sanoo julkilausumassa.

Rajan Zed sanoo edelleen, että kampanja on todella sopimaton ja sopimaton kaupalliseen käyttöön, koska se on haitallinen uskonnon harjoittajille. Hän lisää myös, että odottaa virallista anteeksipyyntöää Ingka-konsernin johtajalta Jesper Brodinilta ja Inter Ikea Groupin toimitusjohtaja Torbjörn Lööfiltä sekä että kampanja poistetaan.

 

Ikea pahoittelee

Ikea on nyt myös vastannut kritiikkiin ja sanoo, ettei tarkoituksena ole tehdä ketään tuohtuneeksi.

Pahoittelemme, jos tämä mainoskampanja Ikea Australialta on jollain tavalla koettu häiritseväksi Se ei ollut meidän tarkoituksemme vaan mainoksen piti kannustaa australialaisia löytämään tasapaino näinä aikoina ja tehdä se kotona, mielessä ja sydämessä, Cecilia Frank, Communikations Business Partner Ruotsin Ikeasta sanoo Ehandelille.

Tasa-arvo, monimuotoisuus ja osallisuus ovat meidän ydinarvojamme Ikealla ja me pyrimme olemaan voima positiiviseen muutokseen yhteiskunnassamme.

 

Ilmoitus

Poistatteko kampanjan nyt?

Ei, sellaisia suunnitelmia ei ole, Cecilia Frank lopettaa.