IKEAn katalogi jää historiaan – keskittyy uusien viestintäkeinojen kehittämiseen

70-vuotias ei ilmesty enää.

IKEA-kuvasto herättää tunteita ja muistoja asiakkaissamme sekä työntekijöissämme. Jo 70 vuoden ajan kuvasto on ollut yksi ainutlaatuisimmista ja ikonisimmista tuotteistamme, joka on inspiroinut miljardeja ihmisiä ympäri maailman. Kuvastosta luopuminen on tosin osa luonnollista kehityskulkua, jossa median kulutusmuodot ja asiakkaiden tarpeet ovat myös muuttuneet. Tulemme kehittämään uusia tapoja, joilla voimme jatkossakin tavoittaa ja inspiroida ihmisiä kodin sisustusratkaisuillamme, Inter IKEA Systems B.V.:n toimitusjohtaja Konrad Grüss sanoo.

Hyvästit katalogille on siis linjassa yrityksen uudistumistavoitteiden kanssa olla digitaalisempi ja saavutettavampi. Esimerkiksi viime vuonna IKEA-verkkokaupan vähittäismyynti kasvoi maailmanlaajuisesti 45 prosenttia ja IKEA.com-sivustolla kävi yli neljä miljardia vierailijaa. IKEA on niin ikään kehittänyt digitaalisia palvelujaan sekä lanseerannut muun muassa mobiilisovelluksia.

Ilmoitus

Otamme nyt seuraavat askeleet kehittääksemme uusia tapoja esitellä IKEA-kodinsisustuksen asiantuntijuutta sekä tuotteita ja ratkaisuja asiakkaillemme. Emme aloita tyhjästä, sillä viime vuosina olemme kehittäneet uusia tapoja viestiä asiakkaillemme. Jatkamme nyt tämän osa-alueen kehittämistä ja etsimme uusia tekemisen muotoja, kanavia ja keinoja ihmisten inspiroimiseen ympäri maailman, Konrad Grüss kertoo tiedotteessa.

Vaikka katalogia ei enää nähdä, IKEA aikoo julkaista kunnianosoituksena ensi syksynä kirjan, joka on yhtiön omien sanojensa mukaan täynnä upeaa inspiraatiota ja tietoa kodinsisustuksesta.

 

***

 

Lyhyesti:

  • 1951: Ingvar Kamprad kokosi itse ensimmäisen IKEA-kuvaston. Ensimmäisen kuvaston kannessa oli ruskeasti verhoiltu MK-siipituoli. Yhteensä 68-sivuista, ruotsiksi kirjoitettua esikoiskuvastoa painettiin ja jaettiin 285 000 kappaletta Etelä-Ruotsissa.
  • 1998: Ensimmäinen internetissä saatavilla ollut IKEA-kuvasto nimeltään ”IKEA at office” oli erikoisnumero, joka oli suunnattu yrityksille. Kyseisenä vuotena tarkoituksena oli esitellä kuvasto kokonaisuudessaan verkossa, mutta teknisten ongelmien takia lanseerausta siirrettiin myöhemmäksi.
  • IKEA-kuvasto lanseerattiin ensimmäisen kerran sekä digitaalisena että painettuna versiona vuonna 2000.
  • 2001: Verkkokauppa käynnistetään ensimmäistä kertaa IKEA-historiassa Ruotsissa ja Tanskassa.
  • 2016: Kyseisenä huippuvuonna IKEA-kuvastoa jaettiin 200 miljoonaa kappaletta, 69 eri versiona, yli 50 markkina-alueella, 32 kielelle kirjoitettuna.
  • Suomessa IKEA-kuvasto on ilmestynyt 24 vuoden ajan.

(Lähde: IKEA)

Ilmoitus