IKEA otti robotit käyttöön Kuopion varastolla

Logistiikkauudistus toi 180 uutta työpaikkaa.

Huonekalujätti IKEA kertoo tänään ottaneensa yhtenä maailman ensimmäisistä IKEA-maista käyttöönsä tuotepoimintaa tukevaa robotiikkaa. Kuopion varastosta toimitetaan nyt leijonanosa IKEAn pakettitoimituksista ja sinne on, osana logistiikan uudistusta, rakennettu robotiikkaa hyödyntävä alue. IKEA Suomi toimittaa kaikki paketit kotimaan tavarataloista ja on suunnannäyttäjä kansainvälisen yrityksen sisällä. Yhtiö aloitti viime syksynä ensimmäisenä IKEA-maana toimitukset kotimaan tavarataloista kansainvälisten keskusvarastojen sijaan.

IKEA kertoo tiedotteessa, että robotiikan ansiosta poimintaprosessi nopeutuu jopa kuusinkertaiseksi, mikä lyhentää toimitusaikoja. Robotiikan ansiosta myös poimintatarkkuus kasvaa.

Ilmoitus

Kuopion varastoalueellamme luotsataan nyt koko konsernimme logistiikkaa kohti tulevaisuutta. Verkkokaupan kasvun myötä pakettitoimitusten määrä on lisääntynyt, ja odotamme tämän kehityksen jatkuvan. Nämä mittavat robotiikkainvestoinnit ovat tärkeä osa logistiikkauudistuksiamme, jonka avulla mahdollistamme tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisemmän toimitusketjun sekä nopeammat ja tarkemmat toimitukset asiakkaillemme Suomessa, IKEA Suomen maajohtaja Timo Hulmi sanoo.

Robotiikan myötä syntyy uusia työpaikkoja, mutta myös ergonomisempi ja monipuolisempi työympäristö.

Uudistuksien myötä olemme luoneet 50 uutta työpaikkaa Kuopion tavaratalomme logistiikkaan. Lisäksi muihin Suomen tavarataloihimme on syntynyt yhteensä 130 uutta logistiikan työpaikkaa. Matkamme automaation ja uusien työskentelytapojen käyttöönotossa on vielä kesken, mutta näemme, että uudet ratkaisut ja työn sisällön monipuolistuminen tekevät logistiikan työstä jatkossa entistäkin ergonomisempaa ja mielekkäämpää, Hulmi kertoo.

Osana logistiikkauudistusta keskusvarasto siirtyi niin ikään Ruotsista Puolaan, mikä lyhentää tavaran kuljetusmatkoja ja mahdollistaa vähempipäästöisen kuljetusmallin, kuten junan ja laivan käytön.