IKEA lanseeraa The Trash Collectionin – huonekaluja tienvarsilta

IKEA panostaa täysillä kiertotalouteen.

IKEA muuttaa konseptiaan jatkuvasti enemmän ja enemmän kiertotaloudelliseen suuntaan. Yhtiö kokeilee erilaisia konsepteja, jotka auttavat asiassa, kuten second hand-myymälöitä ja huonekalujen vuokraamista.

Norja vaikuttaa myös olevan jonkinlainen testimarkkina kiertotaloudelliselle konseptille. Yhtiö kertoo nyt lanseeraavansa uuden huonekalukokoelman, mikä on melko erilainen. Kokoelma kulkee nimellä The Trash Collection ja siihen kuuluu eri huonekaluja, jotka IKEA on löytänyt kierrätyspisteistä tai metsään ja tienvarsille dumpattuina.

Ilmoitus

Jotkin huonekalut tarvitsivat kunnon pesun, toiset varaosia, jotta niistä saisi niin uudenlaisia kuin mahdollista. Juuri nyt niitä näytetään IKEAn tavaratalossa, mutta elokuussa ne saavat uudet omistajat second hand-myymälän kautta, IKEA kirjoittaa.

Kokoelma on selkeä kannanotto kohti uutta kiertotaloudellista suuntaa.

Tällä kokoelmalla IKEA haluaa näyttää vaihtoehdon huonekalujen poisheittämiselle. Yksinkertaisilla toimilla huonekalut voi laittaa kuntoon ja niistä on iloa vielä pitkän aikaa, ja varaosia saat ilmaiseksi meiltä. Jos kuitenkin olet käyttänyt huonekalusi omalta osaltasi, niin voit myydä ne takaisin meille. Se on hyvä sinulle itsellesi ja planeetalle, Siri Norhagen, IKEA Norjan kestävyyspäällikkö sanoo.

Uusi kokoelma on osa suurempaa kampanjaa, jossa laitetaan huomiota siihen, että liian paljon huonekaluja heitetään menemään.