IKEA laajentaa päästöttömät kotiinkuljetukset pääkaupunkiseudulle

”Merkittävä askel kohti konsernin tavoitetta tarjota päästöttömät kotiinkuljetukset kaikilla markkina-alueilla vuoteen 2025 mennessä.”

Ikea kertoo aloittavansa päästöttömät kotiintoimitukset vaiheittain pääkaupunkiseudulla.

On upeaa, että voimme toimittaa asiakkaiden tilaukset entistä vastuullisemmin ja nopeammin! Pilotoimme pääkaupunkiseudulla päästöttömiä kotiinkuljetuksia ensin yhden sähkökuorma-auton avulla, joka toimittaa tilaukset Espoon tavaratalolta. Tarkoitus on laajentaa tätä toimintaa vaiheittain, IKEA Suomen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Ikea aloitti Suomessa ensimmäiset päästöttömät kotiinkuljetukset Tampereella loppuvuodesta 2019 ja yhtiö on tehnyt siellä yhden sähkökuorma-auton voimin noin 3000 toimitusta. Se on vähentänyt kuljetusten polttoaineesta johtuvia hiilidioksidipäästöjä noin 24 tonnia.

Pilottien myötä Ikea aikoo laajentaa sähköautojen käytön myös muualle Suomeen.

Tavoitteemme on lisätä kapasiteettia ja toimittaa tavaratalojen suoratoimitukset täysin päästöttömästi. Tämä on osa työtämme kohti ilmastopositiivisuutta vuoteen 2030 mennessä, jonka yhtenä askeleena haluamme tarjota maailmanlaajuisesti täysin päästöttömät kotiinkuljetukset jo vuoteen 2025 mennessä, Pilviö kertoo.