IKEA, Biltema ja Gigantti sulkevat täällä: ”Todella vaativaa”

Rankat ajat odotettavissa Norjassa.

Pandemia ei koettele vain Suomea, kun uusia rajoitteita on alkanut taas ilmestyä. Nyt kaikki myymälät esimerkiksi Oslossa joutuvat sulkemaan toimintansa 15. maaliskuuta saakka.

Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan todella vaativia niin meille kuin muille. Viimeisten viikkojen aikana olemme sulkeneet, avanneet ja sulkeneet uudelleen. Se on selvä, että se syö työntekijöitämme. Olisimme toivoneet, että alalta kysytään ennen kuin poliitikot päättävät sulkea kaikki myymälät, Elkøpin toimitusjohtaja Fredrik Tønnesen sanoo Ehandelin norjalaiselle sisarsvustolle.

Ilmoitus

Eikä pelkästään oslolaiskauppiaat, jotka ovat kärsineet tästä. Myös naapurikunnissa Lilleströmissä ja Lörenskogissa on tehty samat rajoitukset kuin pääkaupungissa.

Myymälät Oslossa on suljettu ja olemme varautuneet, että meidän on suljettava myös lähellä olevat myymälät. Olemme olleet tässä tilanteessa jo aikaisemmin, joten olemme hyvin valmistautuneita, Siri Røhr-Staff, Powerin PR- ja kommunikaatiopäällikkö sanoo.

 

”Heti punaiset luvut”

Biltemalla aiotaan pitää kiinni drive in-ratkaisusta, jotta myynti sujuisi joustavasti myös sulun aikana. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että asiakkaat klikkaavat tuotteet kotiin onlinella ja hakevat ne sen jälkeen myymälän ulkopuolelta.

Klikkaa ja hae-ratkaisulta olemme pystyneet pitämään 35 prosenttia myynnistä ja tähän mennessä meidän ei ole tarvinnut lomauttaa edes puolta henkilökunnasta. Toivomme luonnollisestikin, että tartunnat menevät alaspäin ja odotamme sitä päivää, kun voimme pitää taas avoinna normaalisti, Bilteman markkinointivastaava Monica Videm sanoo.

IKEA ei ole vielä lomauttanut työntekijöitä ja yrittää pitää valot päällä digitaalisten palveluiden avulla, mutta selvää on, että seuraavat viikot tulevat olemaan kivuliaat.

Suljettujen tavaratalojen takia punaiset luvut ovat heti täällä ja dominovaikutus tavarantoimitusketussa on tuntuva, Ikea Norjan Market Arew Manager Lars Midttun sanoo.

Ilmoitus