H&M vihki koneen, joka tekee vanhoista vaatteista uusia

”Ei ole liian rikkinäisiä.”

H&M vihki käyttöön Looop-nimisen kierrätyskoneen, joka muuttaa asiakkaiden risaiset vaatteet uusiksi. Aluksi kone on käytössä Tukholman Drottninggatanilla sijaitsevassa myymälässä.

Jotta voimme taistella ilmastonmuutosta vastaan meidän on muutettava muotialaa. Yksi tapa on kierrätettävät ratkaisut. Jos me esimerkiksi käytämme kierrätettyä puuvillaa uuden paidan luomiseen, ei tarvitse viljellä uutta puuvillaa ja voi käyttää sitä, mikä on jo tuotettu. Se on kierrätysmuotia ja se on Looop, H&M kirjoittaa sivustollaan.

Ilmoitus

Kun vaate jätetään kierrätykseen, se pestään ozonilla ja silputaan kuiduksi. Mukaan lisätään tiettyä uutta kuitua, mikä vahvistaa massaa ja sen jälkeen puhdas kuitusekoitus suoristetaan kuitupoluksi ja se vedetään ulos ohuina nauhoina.

Useita kuitunauhoja yhdistämällä saa vahvemman ja paksumman massan ja silloin paksut kuidut kudotaan langaksi. Lankat neulotaan sitten uudeksi materiaaliksi, jota käytetään uuden vaatteen luomiseen. Looop tekee kaiken tämän ilman, että se käyttää vettä tai kemikaaleja.

Looopin lanseeraus on muistutus, että kaikkia vaatteita on käsiteltävä resurssina. Mikään ei ole liian rikkinäistä etteikö sitä voisi kierrättää ja yksikään vaate ei saa ikinä joutua roskakoriin.

H&M:n tavoitteena on, että kaikki muotiyhtiön käyttämät materiaalit kierrätetään tai on otettu käyttöön kestävämmällä tavalla vuoteen 2030 mennessä.

Looop on H&M Foudationin ja Hong Kongissa sijaitsevan kudontayhtiö Novetex Textiles sekä HKRITA, The Hong Kong Research Institute of Textilies and Apparealin luoma. Koska tavoitteena on muuttaa muodin alaa eikä vain H&M:ää, KRITA aikoo lisensoida tekniikan yleisesti voidakseen auttaa alaa tavoittamaan lisää kierrätettävyyttä.

Kehitämme jatkuvasti uutta tekniikkaa ja innovaatioita voidaksemme muuttaa muodin alaa, tavoitteena on vähentää riippuvuutta uusista resursseista, H&M:n kestävän kehityksen päällikkö Pascal Brun sanoo lehdistötiedotteessa.

Että saamme asiakkaat asiakkaat mukaan tähän avaimeen voidaksemme saavuttaa oikeaa muutosta.

H&M:n jäsenille tämä maksaa 100 kruunua (10 eur) per vaate ja niille, jotka eivät kuulu muotijätin klubiin hinta on 150 Ruotsin kruunua (15 eur). Looopista tulleet rahat käytetään lisätutkimuksiin, miten materiaalia saadaan tuotetuksi.

Ilmoitus